Raed Arafat: „Şi dacă s-ar face relaxarea totală, eu nu m-aş duce la cinematograf sau la teatru”

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat, în emisiunea România 9 de la TVR1, că autorităţile nu au luat încă o decizie în ceea ce priveşte încetarea sau prelungirea stării de alertă. Medicul Arafat a reiterat faptul că, după 15 iunie, nu vom putea reveni la starea de normalitate dinaintea pandemiei.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 05:47
Raed Arafat: „Şi dacă s-ar face relaxarea totală, eu nu m-aş duce la cinematograf sau la teatru”

Şeful DSU precizează că, deşi în acest moment situația este sub control mai bine decât înainte, problema nu este complet rezolvată atâta timp cât încă există infectare.

Încă avem focare în mai multe județe. Numărul cazurilor nu s-a stabilizat, în loc să avem o scădere continuă, am avut si creșteri ale numărului de noi îmbolnăviri„, spune Arafat.

Citeşte şi Raed Arafat NU recomandă concediile în străinătate: „Turismul intern este soluţia”

Doctorul Arafat spune că, în ceea ce-l priveşte, chiar dacă s-ar face relaxare totală, el ar evita să meargă în locruile aglomerate precum cinematografe sau săli de teatru. 

„Și dacă s-ar face relaxarea totală, eu nu m-aș duce  la cinematograf sau la teatru, căci știu că există un risc”, adaugă şeful DSU.

Referitor la măsurile luate de autorităţi în scopul limitării răspândirii coronavirusului, Raed Arafat precizează că în la noi în ţară nu s-au luat măsuri mai dure decât în alte ţări, dar s-au luat mai devreme.

O dată în plus, Arafat a sublinit faptul că, în pofida tuturor relaxărilor, românii trebuie să fie perfect conştienţi de faptul că nu vor putea reveni la normalitatea dinaintea pandemiei.