Raed Arafat: Suntem obligaţi să ne pregătim pentru un nou val al epidemiei de coronavirus. Să fim foarte precauţi!

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, recomandă românilor să nu lase garda jos în perioada urmîtoare în plină epidemie de coronavirus. "Virusul nu va disparea, va ramane si noi va trebui sa convietuim cu acest virus", avertizează Raed Arafat. 

RomaniaTV.net
19 apr. 2020, 06:53
Raed Arafat: Suntem obligaţi să ne pregătim pentru un nou val al epidemiei de coronavirus. Să fim foarte precauţi!

Raed Arafat avertizeză că în toamna putem fi loviți de un nou val al epidemiei şi că până la apariţia unui tratament sau vaccin va trebuie să fim precauţi.

„Virusul nu va disparea, va ramane si noi va trebui, chiar daca relaxam situatia, sa convietuim cu acest virus, ceea ce inseamna unele masuri compensatorii la locul de munca. Astea vor fi cred obligatoriu daca vrem sa convietuim cu virusul si sa incepem sa revenim la normalitate. Asta s-ar putea sa dureze mult si s-ar putea sa devina o practica curenta, asa cum este in tarile asiatice de atata timp. Garda nu trebuie lăsată. În toamna, putem fi loviți de un nou val al epidemiei.

Asta nu inseamna ca in toamna nu vom avea un nou val si o noua crestere a infectiilor. Noi trebuie sa fim foarte precauti pana apare un tratament sau vaccin

Noi suntem obligati sa ne pregatim pentru un nou val si chiar sa luam in serios si sa consideram ca va fi mai serios.

Prelungirea stării de urgență depinde respectarea restricțiilor.”, a declarat Arafat la Realitatea PLUS.

Citeşte şi: Încă 10 persoane infectate cu coronavirus au murit în România. Bilanţul oficial a ajuns la 421 decese