Raed Arafat: "Trebuie să aveţi măsuri de distanţare în transportul în comun"

Publicat: Miercuri, 20 Mai 2020 09:22 // Actualizat: Miercuri, 20 Mai 2020 09:22 // Sursa: romaniatv.net

Raed Arafat, secretarul de stat din MAI, a declarat că numărul cazurilor noi de COVID-19 în România a început să scadă, însă acest trend poate "oricând" să se schimbe.

Rae Arafat atrage atenţia asupra respectării mijloacelor de prevenire, dând ca exemplu focarul de coronavirus izbucnit în Dâmboviţa, în rândul muncitorilor unei fabrici, şi spunând că infectarea acestora s-a produs în mijloacele de transport în comun.

"Este un trend descendent, dar acest trend poate oricând să fie din nou ridicat. Oricând poate să se schimbe, au apărut focare", a afirmat Raed Arafat, marţi, într-o emisiune la TVR.

El a spus că "în mod normal" la mijlocul săptămânii viitoare se va vedea dacă va exista din nou o creştere, dacă aceasta este controlabilă sau nu, şi dacă este nevoie de noi măsuri luate de către autorităţi.

Citeşte şi: Raed Arafat anunţă de ce depinde deschiderea sezonului estival

Arafat a spus că dacă fabrica Arctic de la Găeşti nu s-ar fi suspendat activitatea sâmbătă, autorităţile ar fi dispus oricum închiderea.

"Au folosit autobuze de transport pentru muncitorii lor şi nu s-a aplicat nicio măsură de distanţare. De aceea spunem la toată lumea atenţie, trebuie să aveţi măsuri de distanţare în transportul în comun", a mai spus secretarul de stat din MAI.

Citeşte şi: Raed Arafat spune că serviciile secrete sunt în ALERTĂ: "În spate sunt grupuri organizate care fac asta, sunt troli"

Raed Arafat a arătat că muncitorii depistaţi pozitiv sunt internaţi la spital, în timp ce persoanele care au intrat în contact cu aceştia sunt izolate la locuinţele lor timp de 14 zile. Arafat a precizat că nu se pune problema ca zonele în care se află aceste familii ale muncitorilor infectaţi să fie introduse în carantină, precizând că Direcţia de Sănătate Publică din Dâmboviţa poate dispune o astfel de măsură dacă va considera că este cazul.

În ceea ce priveşte deschiderea sezonului estival, oficialul din MAI a spus că decizia în această privinţă depinde foarte mult de cum va evolua rata îmbolnăvirilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus focar măsuri pandemie protecţie Raed Arafat
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H