Raed Arafat: „Vârful epidemie de coronavirus va fi de Paşte”. Cum se va circula cu metroul

Șeful ISU, Raed Arafat, susține că în comunitatea știițifică se cristalizează teoria conform căreia vârful epidemiei de coronavirus va fi în perioada Paștelui, iar apoi va fi înregistrată o scădere ca intensitate. Arafat avertizează, însă, că epidemia ar putea reveni odată cu începerea sezonului rece.

RomaniaTV.net
08 mart. 2020, 19:28
Raed Arafat: „Vârful epidemie de coronavirus va fi de Paşte”. Cum se va circula cu metroul

”Sunt păreri și păreri în comunitatea științifică. Una dintre opinii arată că vârful epidemiei va fi în perioada Paștelui și ulterior va începe un val de scădere, dar nu este nicio garanție că în noiembrie, odată cu lăsarea frigului, nu va reveni. Este o teorie științifică și poate fi verificată doar așteptând perioada Paștelui și ulterior.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Șeful ISU, Raed Arafat, a explicat că a avut deja o primă discuție cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, iar Guvernul pregătește o serie de măsuri de protecție la metrou. O primă măsură va fi timpul mai scurt de așteptare în stațiile aglomerate, iar a doua va fi separarea fluxului de intrare față de cel de ieșire.

”Am avut o discuție cu domnul ministru Bode și mi-a spus că deja au început să lucreze. Spre exemplu, în stațiile aglomerate timpul de așteptare va fi de maxim 2 minute, iar fluxul de ieșire va fi separat de cel de intrare. La Ministerul Transporturilor încă se lucrează și probabil că ei vor comunica toate măsurile.”, a spus Raed Arafat.