Raiffeisen Bank a aprobat amânarea ratelor la credite pentru peste 25.000 de clienţi

În perioada 16 martie-3 aprilie, Raiffeisen Bank a aprobat cererile de amânare a plăţii ratelor pentru mai mult de 25.000 de clienţi persoane fizice cu credite, scrie economica.net.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 12:29
Raiffeisen Bank a aprobat amânarea ratelor la credite pentru peste 25.000 de clienţi

Reprezentanţii băncii spun că cea mai mare parte a persoanelor care au solicitat amânarea plăţii ratelor aveau prevăzută în contract această opţiune, în timp ce pentru restul clienţilor care nu aveau prevăzut în contract acest aspect s-au găsit soluţii potrivite pentru situaţia cu care aceştia se confruntă:

Peste 18.000 dintre aceste cereri au venit de la clienţii care aveau în contract opţiunea de amânare a ratelor, precum şi posibilitatea să o exprime prin intermediul call-center-ului, fără nici o altă formalitate, dat fiind că acesta este un canal securizat şi cu înregistrare a opţiunii clientului. Pentru alţi circa 7.000 de clienţi am găsit soluţii potrivite cu situaţia concretă pe care ne-au relatat-o. Era normal în contextul în care oamenii sunt îngrijoraţi că le scad veniturile sau că îşi pierd locul de muncă să vină către noi din primul moment când a fost decretată starea de urgenţă, să vadă ce posibilităţi sunt dacă au nevoie de o amânare a ratelor. Ce facem noi este, pe de o parte să găsim soluţii rapide, inclusiv operaţionale, care nu sunt deloc simple în pandemie, pe de altă parte să înţelegem bine şi situaţia concretă a clientului; amânarea ratelor este o soluţie temporară, însă trebuie înţeles şi faptul că, de pildă, OUG 37/2020 oferă posibilitatea de suspendare a ratelor până la 9 luni, dar asta nu înseamnă că e necesară o amânare atât de extinsă, şi nici că e potrivită pentru orice situaţie„, a explicat Cătălin Munteanu, director executiv Aria persoane fizice, potrivit economica.net.

Banca le recomandă clienţilor săi să nu ia decizii financiare pripite, cum ar fi, de pildă, să-şi amâne cu 9 luni plata ratelor, ceea ce ar însemna prelungirea creditului cu încă 9 luni. În acelaşi timp, este bine să fie utilizate toate canalele puse la dispoziţie de bancă pentru orice informaţii legate de servicii şi produse, pentru a micşora timpii de aşteptare în call-center.

În aprilie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut avem un număr de apeluri cu 200% mai mare. Oamenii sună în principal pentru activarea serviciilor de mobile banking, informaţii legate de produse şi servicii şi solicitări de amânări la rate. Lucrăm cu echipe extinse, în diferite clădiri, căci trebuie să respectăm regulile de protecţie sanitară. Am mărit capacitatea echipei de call-center şi ni se alătură şi colegi din reţeaua de agenţii pentru a micşora timpii de aşteptare, pentru că înţelegem că este un canal foarte important pentru client în această perioadă. în acelaşi timp, diversificăm canalele pe care clienţii pot să ajungă la noi, să transmită solicitările sau să primească informaţii utile„, a declarat Gabriel Chenescu, directorul Centrului Operaţional al Raiffeisen Bank, pentru sursa citată.

Raiffeisen Bank primeşte solicitări conform OUG 37/2020 pe următoarele canale: formular online pe site https://www.raiffeisen.ro/persoane-fizice/in-sprijinul-tau/asistenta/suspendare-rate-credite/, la telefon*2000, pe email [email protected], în agenţiile băncii sau prin poştă, la adresa din Bucureşti, Calea Floreasca, nr. 246 D, cod postal 014476.

Un sfert dintre salariaţi şi-au pierdut serviciul sau au intrat în şomaj tehnic. Doar 32% dintre angajaţi au încă un loc de muncă

Clienţii băncii pot opta pentru noile reglementări până la 14 mai 2020. Se poate solicita facilitatea de suspendare a obligaţiilor de plată pentru unul sau mai multe credite deţinute, iar clientul va înregistra o singură solicitare menţionând toate creditele pentru care vrea să primească facilitatea. Fiecare produs de creditare pentru care se solicită amânarea la plată trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, conform OUG 37/2020 si a normelor de aplicare:

  • să fie afectat direct sau indirect de pandemia de COVID19;
  • să fi fost acordat înainte de 30.03.2020;
  • să nu înregistreze restanţe la data de 16.03.2020;
  • să nu fi fost declarată scadenţa anticipată până la 30 martie 2020 inclusiv.

PANDEMIE CORONAVIRUS. Preţuri mai mici pentru legumele româneşti

La finalul lui 2019, Raiffeisen Bank avea in portofoliu aproape 2,2 milioane de persoane fizice, peste 92.000 de IMM-uri si 5.700 de companii mari si medii. Totodata, banca are o retea de 800 ATM-uri, 300 masini multifunctionale (MFM-uri) si 22.000 de POS-uri.


loading...