Raluca Bîrsan, falsul ginecolog de la Spitalul Judeţean ilfov, dă bac-ul. Miercuri a susţinut proba la istorie

Absolvenţii de liceu au susţinut miercuri proba obligatorie a profilului, în cadrul examenului de bacalaureat. Printre aceşti elevi se numără şi Raluca Bîrsan, falsul ginecolog care a lucrat aproape un deceniu la Spitalul Judeţean Ilfov, fără a avea studii medicale şi diplomă de bac. Aceasta a susţinut miercuri proba la istorie.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 11:56

Raluca Bîrsan, doctoriţa falsă în vârstă de 31 de ani, a ieșit miercuri printre ultimii din examenul de bacalaureat. Falsul ginecolog dă Bac-ul la Liceul Teoretic Benjamin Franklin din Capitală, iar joi va susține ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării.

Potrivit libertatea.ro, la ieșirea din centrul de examen, femeia a negat că a dat astăzi bacalaureatul, spunând că a venit să aștepte pe cineva, chiar dacă a ieșit din liceu. Pe una dintre listele cu repartizarea candidaților pe săli apare însă numele ei – Bîrsan A. Raluca Daniela.

Femeia a lucrat ca rezidentă în Secția de Ginecologie a Spitalul Județean de Urgență Ilfov, cu o diplomă falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor. „Raluca Bîrsan a fost mâna a doua în operația pe care mi-a făcut-o doctorița Dragu”, au declarat anul trecut pentru Libertatea mai multe femei care au născut la Spitalul Județean Ilfov.

Epopeea medicilor falși a apărut în februarie 2019, după ce Libertatea a publicat o investigație referitoare la italianul Matteo Politi, care a operat la mai multe spitale private din București, inclusiv la reputata clinică Monza, fără să aibă studii și nici măcar bacalaureatul. Falsul medic a fost arestat pe când încerca să plece din țară.

(w500)

Citeşte şi Medic epidemiolog de la Spitalul Gerota, urmărit penal. E acuzat că a omis să ateste că un medic a fost contact al fostului poliţist