Raluca Turcan anunţă că nu va exista „punte” înainte de 1 iunie. „Mulţi vor. Îşi pot lua o zi de concediu”

Ministrul Muncii a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că românii care vor să fie liberi şi pe data de 31 mai, înainte de liberul legal de 1 iunie, îşi pot lua o zi de concediu.

22 mai 2021, 15:16
Raluca Turcan anunţă că nu va exista „punte” înainte de 1 iunie. „Mulţi vor. Îşi pot lua o zi de concediu”

Raluca Turcan a fost întrebată dacă în acest an va fi acordată o zi liberă și luni, 31 mai. În acest mod, românii ar putea să aibă patru zile libere, de sâmbătă, 29 mai, până marţi, 1 iunie.

„Discuţia este mai un pic mai delicată. Știu că multă lume şi-ar dori să existe această punte.

Pe de altă parte pot să își ia o zi de concediu. Există varianta legală de a-ţi lua o zi de concediu pentru a crea această punte.

Pentru industria turismului probabil că ar prinde foarte bine să poată oamenii să beneficieze de câteva zile libere, să acceseze serviciile turistice, dar varianta cea mai bună este de a-ţi lua o zi de concediu.

Nu am discutat lucrul acesta, punctul meu de vedere este că aceasta e varianta cea mai bună, să îți iei o zi de concediu”, a declarat Raluca Turcan, potrivit Digi24.

Citeşte şi: Zile libere 2021. Veste proastă pentru angajaţi, NU va fi minivacanţă de 1 iunie

Citeşte şi: Raluca Turcan: Unul din trei copii are cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate. În 18% din cazuri sunt plecați amândoi