Raluca Turcan: Lauda de sine a premierului Ponta este absolut ridicolă. USL a creat o politică a tăierilor

USL a creat o politică a tăierilor, iar premierul Victor Ponta a alocat Educaţiei mult mai puţin decât îl obligă legea, susţine vicepreşedintele PDL Raluca Turcan, în cadrul unui comunicat citat de Agerpres.

06 nov. 2013, 15:40
Raluca Turcan: Lauda de sine a premierului Ponta este absolut ridicolă. USL a creat o politică a tăierilor

‘Lauda de sine a premierului Ponta este absolut ridicolă. În loc să creeze măcar o parte din milionul de locuri de muncă promise, USL a creat un plus de 60.000 de şomeri. În loc să dea bani pentru investiţii, USL a creat o politică a tăierilor. În loc să reducă risipa banului public, USL face achiziţii directe de miliarde de euro. În loc să lupte împotriva corupţiei, USL stă cu ea la masă’, consideră Raluca Turcan.

Ea susţine că Guvernul a fost declarat ‘corigent’ miercuri de peste 5.000 de profesori care au protestat, adăugând că ‘singura replică’ a premierului Ponta a fost ‘o nouă gogomănie din seria care l-a consacrat – voi rezolva toate problemele din Educaţie aşa cum le-am rezolvat pe toate celelalte’.

Raluca Turcan susţine că Victor Ponta a alocat Educaţiei ‘mult mai puţin decât îl obligă legea’.

‘Minciunile pe bandă rulantă oferite de USL se întorc împotriva Guvernului Ponta. După protestele faţă de proiectul Roşia Montană a venit rândul cadrelor didactice să le strige în faţă guvernanţilor faptul că sunt nişte mincinoşi’, mai precizează Turcan, considerând protestul profesorilor drept unul îndreptăţit.

Potrivit vicepreşedintelui democrat-liberal, USL nu înţelege că fără un sistem educaţional performant nu vor mai exista profesori calificaţi, medici specialişti sau ingineri competitivi şi competenţi.

‘Dacă nu regândim finanţarea educaţiei româneşti vom ajunge o ţară paralizată: fără şcoli, fără spitale, fără un mediu de afaceri puternic. Acest protest nu este unul pentru buzunarul profesorilor – ci pentru viitorul ţării’, mai arată vicepreşedintele PDL.

 

VEZI SI:

Raluca Turcan: Candidatul PDL la prezidenţiale se va bate cu Ponta, în nici un caz cu Antonescu