Raport devastator al unui expert FBI în cazul Caracal. Ce spune despre Gheorghe Dincă şi probele strânse de anchetatori

Mihaela Brooks susține că anchetatorii care au intrat în curtea lui Dincă în prima zi au distrus probe importante. Mai mult, aceștia au contaminat osele din butoi. În plus, au ignorat analizarea hainelor și mâinilor lui Gheorghe Dincă. 

RomaniaTV.net
03 nov. 2019, 11:21
Raport devastator al unui expert FBI în cazul Caracal. Ce spune despre Gheorghe Dincă şi probele strânse de anchetatori

Expertul FBI Mihaela Brooks susține că anchetatorii care au intrat prima dată în curtea lui Gheorghe Dincă au compromis probe importante.

Fiecare os de ridica separat si se baga in punga separata care este semnata si mentionata ora, nu se pun oasele gramada pe o foaie de hartie. Politistii au intrat a 6, noi aveam apoi foto cu toate oasele, toate, pe o hartie. Niciun os, daca va uitati la fotografie, nu prezintă urme de cenusă pe el. (…) Ce am vazut noi a fost o contaminare totala si intercontaminare a probelor oaselor”, susţine expertul FBI. 

Avocaţii celor două familii au reclamat că s-a călcat prin cenuşa de lângă butoi. Dacă este adevărat că Gheorghe Dincă a ars-o pe Alexandra, aşa cum a mărturisit, cenuşa nu putea fi decât a ei. Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat, dacă au fost ridicate mostre şi dacă au fost analizate. Dar dacă este să ne luăm după imagini, chiar s-a călcat în cenuşă, se vede că au rămas urme de la pantofi.

În alte imagini a fost surprins un bărbat, cel mai probabil anchetator, tot în zona butoiului, care nu poartă nici echipament, nici uniformă, este îmbrăcat în civil.

Mihaela Brooks susține că cenușa putea conține probe foarte importante.

„Nu se obtine ADN, poate sa spuna ce dieta avea, in ce zona a locuit daca e industriala sau nu. Dacă a fost arsă pe gratar, cenusa ei a fost amestecata cu aia de lemne, dar ca ei au luat cenusa dintr-un loc, ca nu e urma pe ciment, l-au luat de undeva. Fiecare lemn degaja caldura diferită, are compoz chimica ş trebuia analizata cenusa, adusa la laborator si sa vedem elemente chimice sunt in cenusa”, mai explică expertul.

Și prima imagine cu Gheorghe Dincă încătuşat, în curtea casei din Caracal, a stârnit controverse. Nu a putut trece neobservată atitudinea relaxată a poliţiştilor care îl păzeau.

De asemenea, expertul FBI susține că trebuiau luate probe chiar de pe hainele și mâinile lui Gheorghe Dincă.