Raportul final în cazul Oneşti ar putea fi făcut public azi. Anunţul lui Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat că în zilele următoare se va finaliza raportul în cazul Oneşti, unde un bărbat a înjunghiat mortal două persoane.

10 mart. 2021, 08:44
Raportul final în cazul Oneşti ar putea fi făcut public azi. Anunţul lui Lucian Bode
Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, audiat de procurori pe patul de spital

Lucian Bode a explicat când va fi făcut public raportul final în cazul Oneşti. Ministrul de Interne a afirmat că este „cel mai greu de lucru de acceptat” că forţele de ordine nu au reuşit să salveze viaţa celor doi bărbaţi care au fost ucişi.

„În zilele următoare, eu sper mâine (miercuri, n.red), să avem raportul final. După ce voi avea raportul final, evident că vor urma şi alte măsuri. Nici nu-mi imaginez că imediat ce finalizăm raportul, Corpul de control nu va primi o sarcină de control, să verifice în detaliu tot ce s-a întâmplat acolo”, a spus marţi Lucian Bode la TVR1.

Lucian Bode, despre raportul final în cazul Oneşti. „Cei vinovaţi vor plăti”

Ministrul de Interne a dat de înţeles că cei vinovaţi de producerea tragediei de la Oneşti vor plăti.

„În urma unei tragedii, cum este tragedia de la Oneşti, cel mai greu de lucru de acceptat pentru ministrul Afacerilor Interne, dar şi pentru mine ca simplu cetăţean, este că nu am reuşit noi, salvatorii, care eram chemaţi să salvăm viaţa acelor oameni care erau în pericol, n-am reuşit să-i salvăm. (…)

După o astfel de tragedie, cei vinovaţi vor plăti. Vă asigur de acest lucru. Iar noi trebuie să tragem învăţăminte. (…) La nivelul tuturor structurilor Poliţiei Române am declanşat un proces de reanaliză a petiţiilor şi sesizărilor fără caracter penal”, a precizat Lucian Bode, conform Agerpres.

Reamintim că Gheorghe Moroşan, bărbatul acuzat de omor calificat după ce a sechestrat şi ucis cu sânge rece doi muncitori într-un apartament din Oneşti, a fost arestat preventiv. În arest este şi soţia lui, pe care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău o acuză de complictate la lipsire de libertate.

Citeşte şi: Primele declarații făcute de criminalul din Onești! Gheorghe Moroșan spune că nu regretă faptele oribile

Fiica lui Gheorghe Moroşan, criminalul de la Oneşti, a declarat că este dispusă să poarte echipament de înregistrare doar ca să-şi poată vedea tatăl. Femeia acuză autorităţile că nu o lasă să-şi vadă părinţii.

Citeşte şi: Fiica lui Gheorghe Moroşan, dispusă să poarte echipament de înregistrare ca să-şi vadă tatăl: „Nu mi se permite să iau legătura cu el”