Rareş Bogdan ar fi demis un şef din Ministerul de Interne în cazul scandalului de la frontiere. „Era şef de post într-o comună”

Rareş Bogdan, prim vicepreşedintele PNL, a vorbit despre situaţia de la frontierele României, unde mii de oameni au aşteptat chiar şi zeci de ore pentur a putea intra în ţară. Europarlamentarul liberal susţine că ar fi luat o decizie drastică dacă ar fi avut o funcţie în Guvern sau la conducerea Ministerului de Interne.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 19:35
Rareş Bogdan ar fi demis un şef din Ministerul de Interne în cazul scandalului de la frontiere. „Era şef de post într-o comună”

„Cu tot respectul pentru domnul Buda (n. r. Ioan Buda, șeful Poliției de Frontieră), dacă eram eu cu rol executiv, domnul Buda era șef de post într-o comună de prin Botoșani. Aceasta este o măsură pe care aș fi luat-o în cazul românilor de la frontiere”, a spus Rareș Bogdan, la postul B1 TV, conform Ştiripesurse.

Poliţia de Frontieră a anunţat că duminică au intrat în România 22.500 de persoane, dintre care 16.900 din Ungaria. În total, 7.000 de persoane au fost trimise în izolare. Timpi de aşteptare mari s-au înregistrat şi luni în vămile de la graniţa cu Ungaria. De exemplu, în Vama Nădlac, şoferii autoturismelor au aşteptat chiar şi 240 de minute.

STARE DE ALERTĂ. Ministrul Sănătăţii, despre haosul de la graniţă: „Toţi vin din zone roşii”

Ministrul de Interne a explicat că există un interval orar în care poate fi tranzitată Ungaria, acest lucru fiind stabilit de autorităţile de la Budapesta.

„Autorităţile din Ungaria au stabilit un orar de tranzit pentru românii care vor să traverseze Ungaria. A fost stabilit un orar de tranzit. Cred că nu are putere poliţia de frontieră din Nădlac pentru a opri pe cineva în Ungaria”, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne.

Intervalul în care poate fi tranzitată Ungaria. Anunţul făcut de Marcel Vela: „Nu este un interval care să acopere 24 de ore”