Rareş Bogdan avertizează Opoziţia. „Trebuie ținuți PSD-iștii departe de banii europeni. Noi vom da premierul”

Europarlamentarul Rareş Bogdan avertizează Opoziţia, spunând că, după alegerile parlamentare din 6 decembrie, România va intra sub conducerea PNL. Prim-vicepreședinte PNL a afirmat, marţi, că politicienii PSD "trebuie ținuți departe de banii europeni, de acest «Plan Marshall» negociat de președintele Klaus Iohannis cu Uniunea Europeană".

25 nov. 2020, 00:05
Rareş Bogdan avertizează Opoziţia. „Trebuie ținuți PSD-iștii departe de banii europeni. Noi vom da premierul”
Rareş Bogdan avertizează Opoziţia. "Trebuie ținuți PSD-iștii departe"

„Peste 12 zile, intrăm în altă eră. Noi vom da premierul, vom guverna cu o majoritate parlamentară. Și vor urma trei ani de zile fară alegeri, trei ani în care vom reuși să implementăm proiecte extrem de clare, pentru că vom avea bani europeni pe care ne putem baza”, a declarat Rareș Bogdan, la Realitatea Plus, conform G4Media.

Rareş Bogdan avertizează Opoziţia. „Noi știm că din 7 decembrie intrăm la guvernare”

Prim-vicepreședinte PNL a vorbit despre întâlnirea pe care el şi câţiva politicieni liberali au avut-o marţi cu preşedintele Klaus Iohannis. Rareş Bogdan a explicat că discuţiile au avut ca temă principală Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Da, astăzi am vorbit cu domnul președinte – și nu știu cum ați aflat – dar în mare parte am vorbit despre acest plan de reziliență, de cele 83 de miliarde de euro, pentru că noi știm că din 7 decembrie intrăm la guvernare(…)”, a afirmat Rareș Bogdan, conform sursei citate.

Europarlamentarul liberal a afirmat că social-democraţii nu trebuie să aibă acces la aceşti bani europeni.

„Trebuie ținuți departe PSD-iștii de banii europeni, de acest «Plan Marshall» negociat de președintele Klaus Iohannis cu Uniunea Europeană”, a mai precizat Rareș Bogdan.

Ce a discutat Klaus Iohannis cu liderii PNL. „Când ne ceartă, ne dojenește”

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis le-ar reproşat liberalilor că nu sunt suficient de combativi în spaţiul public.

„Nu ne-a certat domnul Iohannis. El când ne ceartă, ne dojenește. Ne-a spus că nu prezentăm suficient de mult ce am făcut bine într-un an de zile și cât de mult rău au facut cei din PSD”, a dezvăluit Rareș Bogdan.

Rareş Bogdan exclude o alianţă PNL – PSD după parlamentare. Ce reproşează USR

Întrebat despre alianţele politice care ar putea fi formate după alegerile parlamentare din 6 decembrie, Rareş Bogdan a explicat că nu se poate pune problema de vreun parteneriat între PNL și PSD.

„Când va pune Klaus Iohannis premier de la PSD vor zbura porcii, fie el și Vasile Dâncu”, a spus Bogdan.

Prim-vicepreședinte PNL s-a declarat dezamăgit că reprezentanții USR par să fie într-o relație cu PSD.

„M-a durut să vad că USR a realizat acest demers în paralel cu PSD. Este un demers politicianist”, a comentat Rareș Bogdan, referitor la decizia liderilor USR de a demisiona din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu mai beneficia de pensie specială, la fel cum a procedat și președintele PSD, Marcel Ciolacu.