Rareş Bogdan, despre românii veniţi din străinătate implicaţi în scandaluri cu Poliţia. „Nu trebuie să existe milă”

Rareş Bogdan a vorbit, sâmbătă, la România TV, despre românii care se întorc din străinătate pe fondul pandemiei de coronavirus, nu ţin cont de măsurile autorităţilor şi sunt implicaţi în scandaluri cu forţele de ordine. Prim vicepreşedintele PNL a apus că în cazul celor "care încearcă puterea de reacție și forța de reacție a statului român nu trebuie să existe milă", făcând referire la cazul interlopului Spartacus din Ferentari care a fost arestat pentru instigare la violenţă.

RomaniaTV.net
25 apr. 2020, 13:37
Rareş Bogdan, despre românii veniţi din străinătate implicaţi în scandaluri cu Poliţia. „Nu trebuie să existe milă”

Într-un interviu acordat jurnalistei Cristina Şincai, Rareş Bogdan a precizat că în astfel de situaţii „sentimentul de insecuritate este cel care poate crea haos și o problemă în plus într-o societate care va fi sub o presiune a crizei economice şi sociale mult mai serioase din 2008-2009. Toţi specialiştii vorbesc despre crizei similară celei din anii 1929-1930 la nivel mondial, post criză medical-sanitară”.

Scandal în Rahova. Procurori: Spartacus şi alţi agresori au aşteptat poliţiştii cu o coasă, scaune şi cozi de lopată

Europarlamentarul a amintit că în România au intrat aproape un milion de cetățeni din Diaspora. 

„Dintre aceştia, aproximativ 8-10.000, adică 1% dintre aceștia, sunt oameni despre care nu ştim ce au făcut în afara ţării (…) Între 8 și 10.000 s-au ocupat, unii dintre concetăţenii noştri, cu lucruri mai puțin ortodoxe în afara granițelor.

Noi trebuie să fim atenți pentru ca aceştia să nu încerce să epateze acum, să forțeze și să vadă exact gradul de reactivitate a statului și trebuie să fim extrem de fermi, dar între fermitate şi abuz este o graniţă extrem de fină”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV.

Spartacus, liderul „revoluţiei” din Rahova, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Liderul liberal susţine că „jurnaliștii, societatea civilă, politicienii responsabili trebuie să fie atenți ca cazuri ca cel de la Bolintin să fie sancținoate imediat. Acolo nu a fost vorba de fermitate a fost vorba de abuz din partea Poliției Bolintin, care a lovit un om legat, în imposibilitate de a se apăra.

„A fost o lipsă de reacție care m-a speriat ca cetățean român cu copii, cu familie și care circulă mult, în momentul în care am văzut situaţia de la Săcele sau Hunedoara unde din păcate polițiștii au acționat extrem detârziu și au creat impresia de insecuritate”, a spus europarlamentarul.

Ameninţări cu moartea în urma scandalului din Bolintin: „Torturez orice român găsesc pe stradă”

Rareş Bogdan susţine că are încredere în şefii Poliţiei Române, în ministrul de Interne, Marcel Vela, pentru ca „niciun polițist, niciun jandarm, niciunul din cei din forțele de ordine să nu aibă reacții absurde, dar să fie extrem de fermi în fața unuia ca Spartacus idolul femeilor din Ferentari”.

„În fața acestor băieți care încearcă puterea de reacție și forța de reacție a statului român nu trebuie să existe milă. Trebuie să existe doar acțiune rapidă și fermă.

În fața unuia care e căzut deja și a cântat în curtea lui manele că n-a cântat arii de Bach, Aida sau Trubadurii sau Nabuco.

În fața acelui om care e deja căzut, nu trebuie să-l lovești cu picioare sau cu bastoane după ce omul era la pământ. Acolo e abuz. La Săcele și la Hunedoara e lipsă de reacție și poate crea insecuritate”, a menţionat europarlamentarul liberal.

Noi detalii de la Poliţiei după incidentele violente din Bucureşti şi Săcele de Paşte: Zeci de persoane arestate sau reţinute

Rareş Bogdan a mărturist că are „printre cei mai buni prieteni romi. Îmi asum ce spun: sunt oameni oneşti. Sunt cetățeni onești ai acestei țări”.

„Cei care încearcă șmecherii vor fi puși la punct și Poliţia nu trebuie să se joace!”, a conchis Rareş Bogdan.

Măsuri drastice ale autorităţilor. Maşină a Poliţiei Militare parcată la poarta scandalagiului Spartacus