Rareș Bogdan îi ia peste picior pe social-democrați, după ce au cerut amânarea negocierilor: „Frica e o chestiune umană, dar România trebuie guvernată”

Rareș Bogdan a avut o primă reacție după ce Marcel Ciolacu a spus că orice negociere privind viitorul guvern trebuie suspendată până când se rezolvă greva din educație și restanța privind reforma pensiilor speciale.

20 mai 2023, 14:05
Rareș Bogdan îi ia peste picior pe social-democrați, după ce au cerut amânarea negocierilor: „Frica e o chestiune umană, dar România trebuie guvernată”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și membru în delegația de negociatori ai PNL cu PSD și UDMR, a declarat sâmbătă că Nicolae Ciucă poate rămâne premier ”fără probleme în următoarele luni”.

Rareș Bogdan: „Asumarea guvernării într-un moment dificil pentru țară știu că este o chestiune care pe unii probabil nu îi lasă să doarmă”

”Frica e o chestiune umană, dar România trebuie guvernată”, a declarat Rareș Bogdan pentru G4media.ro, adăugând că ”asumarea guvernării într-un moment dificil pentru țară știu că este o chestiune care pe unii probabil nu îi lasă să doarmă”.

Rareș Bogdan a mai spus că ”îi vom chema de urgență pe miniștrii socialiști Marius Budăi de la Muncă și Adrian Câciu de la Finanțe să dea explicații cu privire la întârzierea reformei pensiilor speciale și a legii salarizării cu peste șase luni de zile”.

Ciolacu: Eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor

Reacția liberalului a venit la scurt timp după ce Marcel Ciolacu a cerut suspendarea negocierilor în vederea formării noului guvern până după soluționarea a două chestiuni de importanță majoră pentru români: criza sindicaliștilor din Educație și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale.

„De când am intrat la guvernare prioritatea noastră a fost stabilitatea țării și buna guvernare, astfel încât românii și economia româneasca să treacă mai ușor peste multiplele crize cu care ne confruntăm.

Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.

De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată.

Coaliția are datoria să se reunească în primul rând pentru urgențele românilor, iar programul de guvernare viitor este obligatoriu să prevadă soluțiile sustenabile și un termen clar pentru noua lege a salarizării”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.