Rareş Bogdan, în mijlocul protestelor la Bruxelles: „Furia manifestanţilor s-a îndreptat spre magazine”

Eurodeputatul Rareș Bogdan (PNL, PPE) a fost în mijlocul protestelor, la Bruxelles și susține că rasismul este ”exclus” în cea mai consolidată democrație. El a declarat, luni, că protestele au degenerat și s-au transformat într-un război politic.

RomaniaTV.net
09 iun. 2020, 05:44
Rareş Bogdan, în mijlocul protestelor la Bruxelles: „Furia manifestanţilor s-a îndreptat spre magazine”

În contextul valului de proteste declanşat după moartea afro-americanului George Floyd, mii de oameni s-au adunat duminică în capitala belgiană Bruxelles pentru a protesta împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei. Rareș Bogdan a analizat atât protestele din capitala Belgiei, cât și pe cele din America și din România.

”A fost o experiență interesantă. Furia manifestanților s-a îndreptat spre magazine, au fost peste 10 mii de persoane în centrul Bruxelles-ului, nu au ajuns în zona instituțiilor europene. Bruxelles-ul este recunoscut pentru toleranță, aici e o educație care s-a cultivat în ultimii 20 de ani. Această furie extraordinară a periferiei împotriva centrului rezidă după trei luni de izolare, sunt furii combinate ale populației”, a declarat Rareș Bogdan, după ce a participat la protest.

Rareş Bogdan: „Premierul ştie cine a făcut poza în care fuma în Palatul Victoria. Mi-a spus şi mie” 

Referitor la protestele din America, europarlamentarul consideră că acolo se încearcă să se rezolve o problemă politică prin proteste. ”Este șocant să văd ce se întâmplă în America. Este o reacție firească împotriva unui abuz, dar este un caz izolat. Decizia de a desființa poliția este o chestiune extrem de gravă pentru un stat. Democrații radicali s-au cățărat și se poziționează anti-Trump pe reacția oamenilor. Este un război stânga-dreapta. Părerea mea este că războiul în America este unul împotriva lui Donald Trump. Încearcă să-și rezolve o problemă politică. La Bruxelles nu a fost o reacție firească, este clar că au fost implicate și alte forțe deoarece ura a degenerat în cel mai democratic loc, repet”, a spus Rareș Bogdan.

”Black lives matterr” de România

”Aici e o chestiune în care cineva încearcă să se cațere pe un conflict mondial. Derapajele trebuie combătute. Cei care își închipuie că pot sfida statul, îi asigur că nu se va întâmpla în România. Am mare încredere în Marcel Vela, Liviu Vasilescu și Bogdan Despescu și vor sancționa orice derapaj al oricărui subordonat”, a afirmat Rareș Bogdan.