Rareş Bogdan: „Vă dau o informaţie în premieră. Numărul celor care ies din ţară l-a depăşit pe cel al celor care intră”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a declarat, joi, la România TV că pentru prima oară în ultimele două luni, numărul persoanelor care ies din ţară l-a depăşit pe cel care ies din România. De asemenea, prim vicepreşedintele PNL a mai precizat că Franţa a eliberat peste 300 de infractori români pe care i-a trimis cu un "zbor special" în România.

RomaniaTV.net
30 apr. 2020, 17:26
Rareş Bogdan: „Vă dau o informaţie în premieră. Numărul celor care ies din ţară l-a depăşit pe cel al celor care intră”

Rareş Bogdan a dezvăluit această informaţie în cadrul unui interviu acordat jurnalistei Cristinei Şincai.

„Vă dau o informație de breaking news, cu siguranță în premieră. Pentru prima dată în ultimele două luni, în ultimele 24 de ore numărul celor care ies din țară l-a depășit pe cel al celor care intră în țară. Practic o parte din cei care au venit la sfârșitul lunii februarie, începutul lunii martie și pe parcursul lunii în România din țările europene, așa-numita diasporă, au ajuns să se întoarcă.

Aici nu vorbim de cei care pleacă cu contracte la munci în sisteme sociale, la munci agricole, șparanghel sau căpșuni. Ci pur și simplu se întorc în țările care au relaxat puțin condițiile.

Din fericire, din cei un milion care au intrat în țară, numărul celor care sunt certați cu legea sau despre care nu știm exact cu ce s-au ocupat în afara granițelor nu depășește 10-12.000, incluzând toate categoriile de infractori. Practic, un la sută nu e foarte mult. E rezonabil”, a precizat Rareş Bogdan, la România TV

Europarlamentarul liberal a mai precizat că peste 300 de infractori români au fost trimişi de Franţa în România cu un „zbor special”.

„Vă mai dau o informație. Statul francez a eliberat 340 de infractori români și nu i-au lăsat în Franța ci cu un zbor special i-au trimis în România, în țara de origine. Acest lucru s-a întâmplat în ultimele 72 de ore. Ei sunt sub observație”, a menţionat Rareș Bogdan, la România TV.

Prim vicepreşedintele PNL a afirmat că are încredere „în capacitatea Poliţiei, a MAI de a ţine sub observaţie aceste zone, mai ales că se ştiu zonele infracţionale”.

„Au încercat reacţia Poliţiei în zilele de Paşte. Vor mai încerca de 1 mai. E o presiune mare şi poate fi un vârf al acestor indivizi care nu vor să respecte legea”, a declarat Rareş Bogdan.

ZIUA MUNCII 2020, sărbătoare fără petrecere la iarbă verde. Cum a ajuns România să aibă cele mai periculoase locuri de muncă din UE