Răsturnare de situaţie! Care este, de fapt, motivul asasinării interlopului Emi Pian: „Astea sunt nişte vrăjeli”

Zilele acestea este doliu în lumea interlopă, după ce Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a fost ucis de un rival din clanul Rinu, în urma unei dispute pornite de la un joc de barbut. 

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 09:17
Răsturnare de situaţie! Care este, de fapt, motivul asasinării interlopului Emi Pian: „Astea sunt nişte vrăjeli”

Psihologul criminalist Tudorel Butoi nu crede varianta apărută în spațiul public. El consideră că acest conflict are rădăcini mult mai adânci în lumea interlopă, fiind doar „scânteia” care să justifice un astfel de gest.

Cine este Emi Pian, liderul clanului Duduianu, ucis într-un conflict între interlopi, în Bucureşti

În lumea interlopă există motivații, scuze și justificări aparente, care să dea credibilitate unor puncte de vedere. Din experiență proprie, aceste motivări sunt făcute pentru proști. Nu o dată au loc răzbunări sângeroase. Interlopii spun ‘s-a luat de la copii’, `s-a luat de la o minoră’ și așa mai departe. Astea sunt niște vrăjeli pentru niște oameni care nu le cunosc viața, modul de operare etc.

Bătăliile acestea ascund în miezul lor o luptă pentru piață și teritorii, nerespectarea cuvântului dat, sifonarea către poliție a unora despre alții. Fără îndoială, la nerespectarea cuvântului dat se referă la nerespectarea plăților la termen, treabă care se realizează în cămătării, când se cer gajuri – ‘să-mi dai casa!’, ‘să-mi dai mașina!’.

Aceste lucruri mocnesc, în sensul că ele capătă proporții și pe măsură ce încalcă cutume, norme și nu se rezolvă nici prin amenzi, nici prin stavoruri – la etnia romă, se rezolvă cu cuțitul, simplu ca ‘bună ziua”. Până acum există 5-6 variante de justificări. E mai degrabă problematica nerespectării unor termene și bani de dat la camătă„, a declarat Tudorel Butoi pentru B1.ro.

Filmul de groază al uciderii liderului clanului Duduianu, Emi Pian

Richard Gheorghe Emanuel, un membru al clanului Rinu ar fi avut o dispută verbală cu Emi Pian, în timpul căreia i-ar fi spus că face parte dintr-un clan care a trăit în sărăcie și că abia recent au început să facă și ei avere.

Citeşte şi: Ultimele imagini cu Emi Pian în viaţă. Petrecea alături de Florin Salam şi Costel Biju VIDEO

La un moment dat, Emi Pian ar fi decis să pună punct avalanșei de jigniri și s-a ridicat de la masă. Atunci a fost momentul când s-au luat la bătaie, iar Richard Gheorghe Emanuel l-ar fi înjunghiat pe Pian în picior, scrie Gândul.ro.

Imediat ce a simțit înțepătura, Emi i-ar fi strigat fratelui său, Grațian, care era față: „M-a tăiat! Ia și omoară-l!” Atunci, Grațian ar fi apucat un topor pe care l-a văzut în apropiere și l-a lovit pe agresorul fratelui său, însă fără să-i provoace răni grave.

Polițiștii au găsit la fața locului mai multe cuțite și au adus la audieri în jur de 15 persoane, care participaseră la sesiunea de barbut și care fugiseră înainte ca anchetatorii să ajungă la fața locului, precizează aceeaşi sursă.