Răsturnare de situaţie în ancheta Caracal. Avocatul familiei Alexandrei cere contraexpertiză în cazul oaselor din butoi

Avocatul familiei Alexandrei Măceşanu le cere procurorilor DIICOT să-i dea detalii despre ce s-a întâmplat cu cenuşa găsită din butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă. Apărătorul scontestă raportul medico-legal și expertiza antropologică făcute de INML în cazul oaselor şi cenuşii găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă și vrea o contraexpertiză. În plus, părinții Alexandrei sunt revoltați că ancheta de la Caracal se concentrează în ultime săptămâni doar pe cazul Luizei și bate pasul pe loc în cazul fiicei lor. 

23 oct. 2019, 07:11
Răsturnare de situaţie în ancheta Caracal. Avocatul familiei Alexandrei cere contraexpertiză în cazul oaselor din butoi

Avocatul Aurel Moldovan a depus mai multe solicitări la DIICOT cu privire la oasele şi cenuşa analizată de INML şi în care legiştii au anunţat că au găsit ADN-ul Alexandrei Măceşanu.

„Am solicitat DIICOT să ne raspunda la mai multe acte normative cu privire la ridicare cenuşei, de către cine a fost ridicată, daca a fost trimisa la INML şi dacă da, sa ne răspundă DIICOT dacă s-a cântărit cenusa si ce culoare avea cenuşa, ce elemente conţinea cenuşa, daca era umana sau era doar o simplă pulbere. Am mai solicitat să ne spună şi dacă au fost măsurate şi ridicare petele de sânge. este un element foarte important să vedem dacă prin analiza acestor pete de sange alexandra trăia sau dacă a fost moartă şi care a fost pozitia acesteia. De asemenea, am mai solicitat să ni se spună care este provenienţa mănusilor găsite lângă butoi. Sunt foarte multe mănuşi, ceea ce demonstrază că au fost mai multe persoane. Dacă au fost găsite şi ridicate, acestea trebuiau măsurate şi amprentate. S-a gasit dintr-un dinte al Alexandrei puţin ADN care a fost amestecat cu alţi 6 dinţi. Pai care e dintele acela care s-a găsit atâta timp cât nu avem cadavru. Din ce parte a mandibulei a fost extras acel dinte? Nu s-a gasit niciun fragment din craniu sau fragmente osoase care să poată fi recontituite ca schelet al corpului uman. Să ne comunice ce sunt cu acele urme  găsite in cenusa, ale cui aparţin pentru că toate au o legatura intre modalitatea în care s-a efectuat această cercetare la faţa locului cu privire la petele de sange, la mănusile găsite, la cenuşa găsită. Un alt aspect important, cine a aruncat cenuşa pe ciment, aşa-zisa cenusă, pentru că din punctul meu de vedere este un nisip acolo, se vede clar cu ochiul liber”, a declarat avocatul Aurel Moldovan.

Gheorghe Dincă a fost arestat în dosarul privind răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, două fete din Olt. Dincă le-a mărturisit anchetatorilor că le-a răpit, sechestrat şi ucis pe cele două fete. Despre Alexandra, Dincă a spus că după ce a omorât-o, i-a ars cadavrul într-un butoiu din curtea casei sale. În cazul Luizei, suspectul a declarat că după ce i-a ars cadavrul, i-a aruncat cenuşa şi resturile în liziera unei pădure de la marginea oraşului Caracal. 

Concluziile profiler-ului, după cinci şedinţe cu Gheorghe Dincă. Ce a aflat despre criminalul de la Caracal

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat de Dincă, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor de la Bucureşti nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu. Anchetatorii de la Bucureşti au cerut ajutorul FBI pentru stabilirea ADN-ului în cazul oaselor găsite în pădure.

Imagini tulburătoare cu mormântul Alexandrei Măceşanu. Ce a făcut tatăl fetei la locul de veci FOTO

Joi, magistraţii au decis prelungirea mandatului său cu încă 30 de zile, după cum a anunţat avocatul lui Dincă.