Răsturnare de situaţie în cazul celo 45 de elevi întorşi din Italia. Ce se întâmplă cu cei mici

Premierul Ludovic Orban a anunţat, duminică, că cei 45 de copii care se întorc în ţară din Italia nu vor intra în carantină timp de 14 zile, deoarece nu vin din zonele cu focar de coronavirus. 

RomaniaTV.net
23 feb. 2020, 14:54
Răsturnare de situaţie în cazul celo 45 de elevi întorşi din Italia. Ce se întâmplă cu cei mici

Cu toate acestea, părinţii sunt rugaţi să îşi ţină copiii în casă pentru cel puţin şapte zile.

Citeşte şi:Un autocar cu elevi din Alba, aşteptat la frontieră. Copiii se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus

„Nu se întorc de acolo. Recomandarea va fi să stea izolaţi acasă. Nu vor intra în carantină, pentru că acel autocar nu vine din zona respectivă. E vorba de 50 de copii. Am discutat cu ministrul Sănătăţii pe tema aceasta şi având în vedere că nu vin din zonă de focar nu vor fi ţinuţi în carantină 14 zile, ci va exista solicitarea către fiecare familie să stea copilul cel puţin o săptămână acasă”, a spus Orban.

Autocarul plin cu elevi a fost aşteptat la vamă

Un autocar cu 50 de elevi și profesori români a fost dat în consemn la frontieră după ce s-a aflat că aceştia au fost în regiunea Veneto, unul dintre focarele de coronavirus din Italia. Între timp, primii români au fost băgați deja în carantină după întoarcerea din Italia, e vorba de trei persoane care s-au intors la Timișoara de la Treviso. Între timp în Italia creşte de la o oră la alta numărul celor infectaţi cu coronavirus.