Răsturnare de situaţie în cazul celor doi fraţi morţi după ce s-au intoxicat cu otravă pentru şobolani

Unchiul celor doi fraţiori din Iaşi care au murit intoxicați cu otravă pentru șobolani este vizat de anchetatori. Poate ajunge după gratiii după ce a plecat de la serviciu cu substanța extrem de toxică. 

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 05:18
Răsturnare de situaţie în cazul celor doi fraţi morţi după ce s-au intoxicat cu otravă pentru şobolani

Cei doi frați de 1 an și jumătate și 3 ani din localitatea Coarnele Caprei, județul Iași, au murit luna trecută după ce au inhalat otravă pentru şobolani şi şoareci, pusă în camera lor chiar dacă către mamă, spun anchetatorii. Copiii au înhalat o noapte întreagă fosfură de aluminiu, subtanţa folosită şi în cazul deratizării din Timişoara, unde şi acolo au murit doi copii şi mama acestora. 

Fosfura de aluminiu este extrem de toxică și este folosită, de obicei, la prelucrarea cerealelor. La contact, afectează plămânii, inima, ficatul şi rinichii, mergând până la edem pulmonar toxic, aritmii şi insuficienţă cardiacă.

Citeşte şi: Tragedie în Iaşi! Doi fraţi au murit după ce au mâncat struguri stropiţi cu insecticid FOTO

Mama copiiilor nu a bănuit nicio secundă că substanța este atât de periculoasă, în cazul în care este inhalată. Ea a vrut doar să scape de rozătoare. Inițial s-a crezut că decesele au survenit după ce micuții ar fi mâncat struguri stropiți din curtea casei.

Mama lor a pus în găurile făcute de șobolani prin casă, inclusiv în camera unde dormeau micuții, mai multe pastile din această substanță. Peste noapte, vapori din raticid s-au împrăștiat prin cameră și micuții i-au inhalat, fiindu-le fatal acest lucru. Cum mama nu a simțit mirosul și nici n-a avut simptome și stări de rău, nu a bănuit de ce se simt rău copiii și a crezut că e vorba despre ceva ce mâncaseră vineri.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul tragediei de la Iaşi. Cei doi copii nu au murit din cauza strugurilor stropiţi

Potrivit specialiștilor în fitosanitare, substanțele pe baza de fosfură de aluminiu nu se comercializează efectiv în magazin, ci se face comandă specială, tocmai pentru că sunt extrem de toxice. 

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că otrava pentru şobolani fusese adusă de unchiul celor doi fraţi. Bărbatul a luat de la locul de muncă substanța toxică, iar mai apoi a împărțit-o rudelor. Mama micuților a pus otravă în câteva găuri făcute de șoareci și așa s-a ajuns la o tragedie.

Unchiul micuților este acum anchetat. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să ajungă în spatele gratiilor. Surse din cadrul anchetei au precizat că bărbatul este anchetat pentru furt și pentru că a distribuit otrava deși nu avea acest drept.

„Otrava a fost adusă de la un depozit din Vaslui. Nu se găsește în magazinele obișnuite, iar folosirea ei de către persoanele neautorizate este interzisă”, a precizat o sursă din cadrul anchetei, citată de BZI.ro.