Răsturnare de situaţie în cazul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Adolescentul cu mască din filme care a înjunghiat-o mortal pe Melis era propus pentru exmatriculare

Procurorii doljeni au cerut şi obţinut prelungirea mandatului de arestare emis pe numele unui tânăr de 17 ani, acuzat că a înjunghiat doi tineri. Atacul a avut loc pe 27 iunie, pe una dintre aleile Grădinii Botanice din Craiova. O tânără de 14 ani a murit în scurt timp, în Grădina Botanică. Prietenul fetei, un tânăr de 19 ani, a fost transportat în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova.

08 sept. 2023, 18:54
Răsturnare de situaţie în cazul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Adolescentul cu mască din filme care a înjunghiat-o mortal pe Melis era propus pentru exmatriculare
Apar informații terifiante despre copila ucisă în Grădina Botanică din Craiova. Melis a sunat la 112 în timp ce era înjunghiată

Dezvaluiri ŞOC dupa crima din Gradina Botanică din Craiova, ucigaşul de 17 ani era extrem de agresiv .La peste două luni de la crima din Grădina Botanică din Craiova ies laa iveală informații incredibile.

Autorul crimei, Alexandru Fojică, fiu de polițist și elev la Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, era descris în primele zile după atacul șocant drept un elev cu rezultate bune la învățătură și fără abateri disciplinare grave, de conducerea liceului. Însă declarațiile unui tânăr din cercul de prieteni al lui A. Fojică răstoarnă tot ce se știa până în prezent despre acesta.

Crima care a avut loc în Grădina Botanică din Craiova la sfârșitul lunii iunie a șocat o țară întreagă. Doi tineri care se plimbau pe o alee au fost atacați cu sânge rece de un băiat în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova, fiu de polițist. Alexandru Fojică este băiatul șefului de post al Poliției Calopăr.

Adolescenta de 14 ani – Melis Lungu a murit la câteva ore după teribilul atac, în după-amiaza zilei de miercuri, 27 iunie, în Grădina Botanică din Craiova. Tânăra a fost înjunghiată, la fel și prietenul ei. Emanuel, de 20 ani, absolvent al Colegiului Național „Ștefan Velovan”, s-a trezit din comă după două zile de când a fost înjunghiat.

Mesaj emoționant al mamei tinerei ucise în Grădina Botanică din Craiova la o lună de la moartea fiicei: ”Vocea și zâmbetul tău de înger încântă tot cerul …”

În lumina noilor declarații, Mario Alexandru Fojică era cunoscut în colegiul militar pentru abaterile sale. Deși inițial conducerea liceului a transmis că acesta nu ar fi avut probleme disciplinare.

„Elevul, în vârstă de 17 ani, a fost admis în Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” în anul 2020 și se afla în vacanța de vară. Pe parcursul celor trei ani de studii în instituția noastră, elevul a avut rezultate bune la învățătură. A absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave. A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfășurate în cadrul proceselor de selecție, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal”, au precizat reprezentanţii unităţii de învăţământ, relatează Gazeta de Sud.

Mai multe voci din anturajul său au mărturisit că tânărul a provocat numeroase scandaluri în liceu și la cămin, potrivit Realitatea PLUS.

Nici reprezentanții liceului nu au avut cuvinte de laudă la adresa lui. Elevul ar fi avut nenumărate abateri disciplinare și ar fi ajuns în fața consiliului profesoral. În ultimă instanță, tânărul a primit aviz de exmatriculare.

Detalii șocante din cazul atacului din Grădina Botanică din Craiova. Ce semnifică masca pe care a purtat-o criminalul atunci când a înjunghiat-o pe Melis
După crima oribilă pe care a comis-o, tânărul a făcut declarații halucinante. El le-a povestit anchetatorilor că ținea maceta în ghiozdan de cel puțin un an. Iar despre fata de 14 ani pe care a ucis-o a spus că-i pare rău. Nu la fel și în cazul prietenului acesteia, Emanuel, de 20 de ani, pe care l-a înjunghiat de mai multe ori în spate. Fojică le-a mărturisit anchetatorilor că de el „nu îi pare prea rău”.

După scenele de groază din Grădina Botanică din Craiova, atacatorul de 17 ani și-a pus o mască pe față și a fugit, dar a fost prins ulterior de polițiști.

El i-a înjunghiat pe cei doi cu un cuțit cu lama de 19 centimetri. Mario Alexandru Fojică a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în aceeași zi a comiterii crimei, fiind acuzat de crimă și tentativă de omor.

Procurorii doljeni au stabilit că atacatorul avea cuţitul într-un rucsac. În acelaşi rucsac au fost găsite, pe lângă alte obiecte, şi o pereche de mănuşi şi o mască.

Citește și: Ce ascundea criminalul din Grădina Botanică în rucsacul pe care l-a avut la el, în acea zi. Ideea de premeditare prinde din ce în ce mai mult contur