Răsturnare de situaţie în cazul lui Sebastian Ghiţă. Procurorii sârbi suspendă procesul privind folosirea unor acte false

Procurorii sârbi au anunțat că suspendă procesul împotriva lui Sebastian Ghiță pentru infracțiunile de care era acuzat în țara vecină, până la finalizarea procedurilor pentru extrădare. Informaţiile apar într un răspun oficial obţinut în exclusivitate de România TV. 

RomaniaTV.net
03 mai 2017, 14:09
Răsturnare de situaţie în cazul lui Sebastian Ghiţă. Procurorii sârbi suspendă procesul privind folosirea unor acte false

Într-o solicitare trimisă de România TV către autorităţile din Belgrad, procurorii sârbi au declarat că au suspendat procesul privind infracţiunea de folosire de documente false de către Sebastian Ghiţă pe teritoriul Serbiei, până când se va finaliza procesul de extrădare al acestuia. 

Chiar dacă Ministerul Justiţiei din România a trimis către Înalta Curte din Serbia toate documentele cu privire la Sebastian Ghiţă, se pare că autorităţile sârbe au mai avut nevoie de câteva detalii suplimentare şi au făcut o solicitare în acest sens. Aşadar, până când autorităţile române vor trimite acele documente suplimentare, procesul privind posesia de acte false va rămâne suspendat. 

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat, săptămâna trecută, că autorităţile române au trimis la Belgrad toate documentele pentru extrădarea lui Sebastian Ghiţă. Toader a precizat că este vorba despre peste 400 de pagini de documente care au fost traduse şi că prelungirea perioadei de detenţie pentru Ghiţă a fost solicitată doar ca măsură de precauţie.

Curtea Supremă din Belgrad a prelungit, la solicitarea României, termenul de 18 de zile pentru transmiterea cererii de extrădare în cazul lui Sebastian Ghiţă, reţinut în 14 aprilie, la Belgrad, în baza unui mandat de arestare emis de autorităţile de la Bucureşti. Purtătoarea de cuvânt a Curţii, Bojana Stankovic, a declarat pentru Tanjug miercuri că, în cadrul procedurilor preliminare, termenul de detenţie poate fi prelungit până la 40 de zile.