Răsturnare de situaţie pentru Simona Halep după scandalul de dopaj. „N-a făcut nicio greşeală”

Simona Halep continuă să coboare. România are 4 sportive în TOP 100, dar campioana noastră este aproate de ieşirea din Top 20.

20 feb. 2023, 15:36
Răsturnare de situaţie pentru Simona Halep după scandalul de dopaj. „N-a făcut nicio greşeală”

Simona Halep mai are de aşteptat puţin până la aflarea sentineţei oficiale în cazul de dopaj. Următoarea audiere a sportivei va avea loc la sfârșitul acestei luni, un pas important pentru a-și dovedi nevinovăția. Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, se așteaptă ca Simona Halep să revină în circuitul WTA imediat după decizia care urmează să fie dată în cazul său. Sportiva va merge în apărarea sa pe ideea că substanța a ajuns în organismul ei neintenționat, printr-un supliment pe care nu scria ce conține.

Potrivit lui George Cosac, Halep nu a făcut nicio greșeală pentru care să primească o suspendare de lungă durată din sport. „Nimeni din sportul românesc nu și-a dorit să existe o astfel de problemă. Este un an pierdut din viața Simonei, dar sunt convins că lucrurile vor intra într-o normalitate.

O nouă lovitură teribilă încasată de Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial făcut de WTA

Din punctul meu de vedere, n-a făcut nicio greșeală. Nu cred că-i vor da doi ani de suspendare. Cred că vor considera această perioadă în care ea nu a activat, va fi echivalentă cu suspendarea pe care ar fi vrut să o dea”.

Acesta a continuat și a spus că nu vrea să se gândească la ce va urma pentru Simona dacă va primi o decizie nefavorabilă ei, fiind de părere că îi va fi greu să revină pe teren ulterior.

„Ohhh, nu vreau să mă gândesc. Sunt optimist și nu vreau să mă gândesc la treaba această. Va depinde doar de ea dacă își va dori să meargă mai departe. La vârstă aceasta, să stai doi ani, cred că îi este greu oricărui sportiv,” a completat George Cosac pentru sport.ro.

 

Suspendarea provizorie a Simonei Halep se prelungește, în lipsa unei decizii în scandalul de dopaj, fapt pentru care românca are parte de încă o veste proastă. Prelungirea perioadei de suspendare a Simonei Halep afectează poziția româncei din clasament, având în vedere că fostul lider WTA nu își poate apăra punctele la turnee. Astfel, Halep a picat din nou în ierarhia WTA, o poziție, iar de luni va ocupa locul 17 mondial.

Simona Halep a părăsit Top 10 WTA din cauza scandalului de dopaj, iar situația ei devine tot mai îngrijorătoare pe măsură ce perioada de suspendare se prelungește. Halep nu a mai jucat niciun meci oficial din 29 august (2-6, 6-0, 4-6 cu Daria Snigur), atunci când a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022.

Halep, aflată pe locul 16 WTA în această săptămână, nu a putut participa nici la turneul de la Doha, câtșigat de Iga Swiatek, motiv pentru care românca își continuă picajul în clasament. Simona va ocupa poziția 17 WTA în noul clasament, ce va fi dat publicității luni.

Iga Swiatek și-a consolidat poziția de lider mondial după ce a triumfat la Doha. Noul Top 10 WTA este completat de: Aryna Sabalenka (Belarus, 2 WTA), Jessica Pegula (SUA, 3 WTA), Ons Jabeur (Tunisia, 4 WTA), Caroline Garcia (Franța, 5 WTA), Coco Gauff (SUA, 6 WTA), Maria Sakkari (Grecia, 7 WTA), Daria Kasatkina (Rusia, 8 WTA), Belinda Bencic (Elveția, 9 WTA) și Elena Rybakina (Kazahstan, 10 WTA).

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a anunțat că sportiva din Constanța va fi audiată luna aceasta. Totodată, australianul a ținut să transmită faptul că este convins de inocența Simonei Halep și că speră ca cineva să își asume vina în tot acest scandal de dopaj:

„Mă gândesc mult la Simona și mă simt rău de fiecare dată când mă gândesc la experiențele prin care trece. Nu am prea multe noutăți, dar din ce înțeleg, în februarie va avea loc o audiere care îi va oferi șansa de a-și prezenta cazul.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în scandalul de dopaj al Simonei Halep. „Au găsit sursa. O persoană nu şi-a făcut treaba, să îşi asume!”

Am înțeles că au găsit sursa contaminării, nu sunt sigur dacă a fost în mâncare sau în suplimente, dar au aflat de unde a apărut. Am făcut o declarație despre cazul Simonei Halep și sunt dispus să mor lângă aceste cuvinte, datorită integrității sale și ADN-ului său.  Nu există nicio șansă ca ea să trișeze. E o femeie măreață și o persoană grozavă. Nu e nicio șansă ca ea să fi făcut lucrul greșit”, a spus Darren Cahill pentru „The Big Deal”.