Război în Africa: 40 de morţi în două zile de lupte în Sudan

Începând cu 3 aprilie, 40 de persoane au fost ucise în recentele ciocniri dintre triburile Al-Massalit şi cele arabe.

05 apr. 2021, 22:41
Război în Africa: 40 de morţi în două zile de lupte în Sudan

Război în Africa: Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi 58 rănite în luptele tribale care au avut loc de sâmbătă în El-Geneina, capitala Darfurului de Vest, fiind cele mai recente violenţe în această regiune tulburată din vestul Sudanului, a anunţat luni ONU, relatează AFP.

Bombardamente intense, peste 80 de talibani au fost ucişi în atac
”Începând cu 3 aprilie, 40 de persoane au fost ucise în recentele ciocniri dintre triburile Al-Massalit şi cele arabe. Situaţia rămâne tensionată în oraşul El-Geneina”, a indicat într-un comunicat Biroul ONU pentru coordonarea problemelor umanitare (OCHA). ”Comisia guvernamentală de ajutor umanitar raportează (…) 58 de răniţi”, a adăugat sursa citată.

Anterior, Comitetul medical sudanez, o organizaţie fondată în 2016 pentru a reprezenta comunitatea medicală, a anunţat un bilanţ provizoriu de 18 victime şi 54 de răniţi.

Primul ordin de război dat de Joe Biden. Preşedintele SUA a aprobat o serie de atacuri aeriene şi bombardamente

Ce este Darfur

Darfur („tărâmul Fur-ilor”) este o regiune din Sudan. Un sultanat independent pentru câteva sute de ani, Darfur-ul a fost incorporat în Sudan de către forțele anglo-egiptene. Regiunea este împărțită în trei state federale: Darfurul de Vest, Darfurul de Sud și Darfurul de Nord, care sunt coordonate de către Transitional Darfur Regional Authority. Ca urmare a războiului din Darfur, regiunea s-a aflat în stare de regim umanitar de urgență între 2003 și 2010.