Război în Ucraina. Anunţul aşteptat de tot mapamondul vine din Rusia

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, anunţă posibile armistiţii. Liderul ucrainean a spus că va fi posibil să se așeze la masa de negocieri cu Rusia numai după ce trupele ruse părăsesc teritoriile ocupate

27 mai 2022, 00:24
Război în Ucraina. Anunţul aşteptat de tot mapamondul vine din Rusia

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, spune că Occidentul îl încurajează în mod deliberat pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski să nu ajungă la un armistițiu cu Rusia și să încetinească procesul de negociere în vederea unui acord.

Ruşii fac prăpăd cu rachetele termobarice. Imagini de coşmar de pe frontul din Donbas VIDEO
„Dacă vorbiți despre cine vrea și cine este pregătit pentru negocieri, atunci Zelenski a acordat recent – dă câte unul în fiecare zi – un interviu și a spus că este pregătit pentru negocieri, dar negocierile pot fi doar între el și Putin. Potrivit acestuia, discuțiile ar trebui să aibă loc fără niciun mediator și numai după ce Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriului. Este avantajos pentru Occident să susțină o astfel de intransigență care nu foarte motivată intelectual. Acesta este un fapt”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru agenția de stat rusă Russia Today Arabic.

Vladimir Putin anunţă că Rusia e pregătită să rezolve criza alimentară. Condiţiile puse de liderul de la Kremlin

„Volodimir Zelenski a vrut să încalce obligațiile internaționale care garantează în mod direct drepturile populației rusofone din această țară. Un grup uriaș al Forțelor Armate ale Ucrainei, staționat la mijlocul lunii februarie pe linia de contact în Donbas, plănuia să pună mâna pe aceste teritorii cu forța, încălcându-se în flagrant acordurile de la Minsk, rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU”, a adăugat acesta.

Liderul ucrainean a spus că va fi posibil să se așeze la masa de negocieri cu Rusia numai după ce trupele ruse părăsesc teritoriile ocupate și revin la liniile de demarcație care existau la 23 februarie 2022.