Război în Ucraina. Carrefour România şi Profi retrag de la rafturi produsele ruseşti

Carrefour România şi Profi anunţă că au decis să retragă de la rafturi produsele ruseşti, după ce armata lui Vladimit Putin a invadat Ucraina.

04 mart. 2022, 10:08
Război în Ucraina. Carrefour România şi Profi retrag de la rafturi produsele ruseşti

Război în Ucraina. Carrefour România şi Profi sunt primii retaileri care au decis să retragă de pe piaţă produsele ruseşti. De asemenea, cei doi retaileri anunţă că fac tot ce pot pentru a-i sprijini pe refugiaţi.

Război în Ucraina. Carrefour România şi Profi retrag de la rafturi produsele ruseşti

Citeşte şi Preşedintele Germaniei, avertisment sumbru: „Războiul din Ucraina va dura”

”În lumina evenimentelor din Ucraina, Carrefour România și-a unit forțele cu două ONG-uri partenere pentru a oferi sprijin refugiaților și, în plus, a decis să retragă de la vânzare toate produsele provenite din Rusia, decizie care va fi implementată în zilele următoare. În contextul actual, lanțul nu intenționează să plaseze noi comenzi pentru produse rusești”, au transmis reprezentanții Carrefour România, potrivit Hotnews.

Şi reprezentanţii Profi anunţă că au trimis ajutoare refugiaţilor care se află la graniţă. Referitor la produsele ruseşti care se află pe rafturile magazinelor, directorul general Profi, Pawel Musial a transmis că ar fi bine dacă producătorii și-ar muta capacitațile de producție în afara Rusiei.

„Credem ca realmente binevenit ar fi daca producătorii și-ar muta capacitațile de producție în afara Rusiei. După părerea noastră nu gesturile simbolice dar inutile, cum ar fi afișele cu “Susținem Ucraina” sau “Opriți războiul” contează la acest moment, ci ajutorul concret oferit ucrainenilor: un acoperiș deasupra capului, alimente și asistență pentru refugiați, alimente, bandaje, dezinfectanți pentru asediați. De exemplu, un camion cu astfel de ajutoare Profi se apropie chiar acum de granița cu Ucraina iar zilele trecute am trimis primăriei din Kiev generatoare electrice și alte produse solicitate de aceasta”, a transmis directorul general al Profi.

Gigantul petrolier rus Lukoil cere oprirea imediată a războiului din Ucraina

Gigantul petrolier rus Lukoil a cerut oprirea imediată a războiului din Ucraina. Este prima mare compania din Rusia care se exprimă cu privire la invazia statului ucrainean, la ordinul lui Vladimir Putin.

Listată la bursă, Lukoil este a doua cea mai mare companie petrolieră rusească, după Rosneft, firmă controlată de stat, cu peste 100.000 de angajați la nivel global.

Compania este prezentă și în România, unde operează rafinăria Petrotel, a treia rafinărie din țară, și o rețea de circa 310 stații de distribuție a carburanților.

Solicitarea Lukoil vine în contextul în care nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina a avut loc joi, după ce miercuri întâlnirea a fost anulată. Întâlnirea celor două delegaţii are loc în zona Brest, în Belarus, foarte aproape de graniţa cu Polonia.

Citeşte şi Război în Ucraina: Explozie la cea mai mare centrală nucleară după bombardamentele Rusiei VIDEO