Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina. Printre ucrainenii eliberaţi sunt şi doi ofiţeri VIDEO

Rusia şi Ucraina au efectuat joi un schimb de prizonieri, câte 50 de fiecare parte, astfel că 100 de soldaţi s-au întors în ţările de origine în pragul sărbătorilor de iarnă.

25 nov. 2022, 08:40
Schimb de prizonieri între Rusia şi Ucraina. Printre ucrainenii eliberaţi sunt şi doi ofiţeri VIDEO

Oficialii ruşi şi ucraineni au confirmat schimbul de prizonieri, realizat în urma negocierilor dintre cele două părţi, şi au asigurat că vor continua legăturile pentru a-şi aduce toţi concetăţenii capturaţi de partea adversă înapoi în ţara natală.

„La 24 noiembrie, în urma procesului de negociere, au fost returnați 50 de militari ruși de pe teritoriul controlat de regimul de la Kiev, care se aflau în pericol de moarte în captivitate”, a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Soldații vor fi duși la Moscova pentru tratament și li se va oferi „asistența medicală și psihologică necesară”, a adăugat acesta.

Potrivit biroului președintelui Ucrainei, Andrii Yermak, doi ofițeri se numără printre cei 50 de soldați întorși în țară care au fost capturați în luptele de la Mariupol, Azovstal, de la centrala electrică de la Cernobîl și de pe Insula Șerpilor.

Citeşte şi: Lukaşenko îşi declară loialitatea faţă de Putin: „Dacă Rusia se prăbuşeşte, locul nostru este sub aceste dărâmături”

„Continuăm să lucrăm la eliberarea tuturor oamenilor noștri din captivitate. Sunt recunoscător pentru activitatea Comandamentului de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război. Îi vom întoarce pe toți”, a declarat el într-o declarație.

În ultimele două zile, 86 de membri ai serviciilor ucrainene au fost returnați și un total de 1.269 de persoane au fost eliberate pe parcursul invaziei ruse, a adăugat el.

Citeşte şi: Putin este tot mai preocupat de reacţia ruşilor la războiul din Ucraina. A comandat în secret un sondaj, iar rezultatele nu-l mulţumesc