Război în Ucraina. Zeci de militari ruşi au fost răniţi după ce o capră a declanșat o capcană cu grenade

Război în Ucraina. Cel puțin 40 de militari ruși din apropierea orașului ucrainean Zaporojia au fost răniți după ce o capră a declanșat o capcană cu grenade pe care tot rușii o plantaseră, potrivit Sky News.

24 iun. 2022, 15:37
Război în Ucraina. Zeci de militari ruşi au fost răniţi după ce o capră a declanșat o capcană cu grenade

Război în Ucraina. Reprezentanții serviciilor de informații ucrainene au anunțat că rușii instalau grenade în jurul unui spital din satul Kinski Rozdory, când o capră scăpată de la o fermă din apropiere a ajuns în zonă.

Război în Ucraina. Zeci de militari ruşi au fost răniţi

Animalul a atins firele și a declanșat capcana instalată de soldați, provocând o reacție în lanț. Cel puțin 40 de soldați au fost răniți în urma exploziei.

Ca urmare a mișcărilor haotice, animalul a eliminat mai multe grenade. Ca urmare a unei reacții în lanț, mai mulți ruși au suferit răni de diferite grade de gravitate„, a explicat șeful Direcției de informații din Ucraina. În informarea părții ucrainene nu se spune nimic despre soarta caprei, scrie Stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Război în Ucraina. Victoria Rusiei este o chestiune de ore. Forţele lui Zelenski au primit ordine de retragere

Mașina unui oficial pro-rus, aruncată în aer

Un oficial al administraţiei de ocupaţie instalate de Rusia în regiunea Herson din sudul Ucrainei a fost ucis vineri, într-un atac, au indicat autorităţile, relatează AFP. ”A fost un atac direcţionat asupra unui angajat al administraţiei civile şi militare, care l-a ucis”, a declarat administraţia locală pentru agenţia de presă rusă TASS.

Victima, Dmitri Savluchenko, era însărcinat cu activităţile de sport şi pentru tineret în regiunea Herson. Dmitri Savlucenko a fost numit de ruși șeful departamentului de tineret și sport al regiunii Herson. În plus, era membru al partidului Novaia Rus și membru al unui partid politic interzis în Ucraina.

Agenția de presă Ria Novosti scrie că atacul este unul terorist. Este doar ultimul atac de acest fel din ultimele zile în regiune. Mai mulți oficiali locali care colaborează cu ocupanții ruși au fost vizați de rezistența ucraineană.