Război în Ucraina, ziua 20: Explozii puternice la Kiev, bombardamentele s-au intensificat VIDEO

Sirenele de război au sunat şi marţi dimineţaa la Kiev, capitala Ucrainei fiind zguduită de cele mai puternice explozii de la începutul conflictului.

15 mart. 2022, 06:30

Război în Ucraina, ziua 20:

Armata ucraineană a anunţat marți că forţele sale au respins o nouă ofensivă a trupelor ruse asupra oraşului Mariupol, care de mai multe zile este asediat. Aproximativ 150 de atacatori ruşi au fost ucişi şi două tancuri şi alte câteva vehicule blindate au fost distruse, a precizat Statul Major al forţelor armate ucrainene, potrivit DPA, citată de Agerpres.

 

Război în Ucraina, ziua 20: Un bombardament al forţelor ruse a distrus faţada staţiei de metrou Lukyanivska şi birourile din cadrul acesteia, a anunţat reţeaua de metrou din Kiev pe contul de Twitter, transmite BBC.

Staţia Lukyanivska este destul de aproape de centrul Kievului şi a fost închisă din cauza avariilor suferite.

Război în Ucraina, ziua 20: Explozii puternice au fost semnalate la Kiev, marţi dimineaţă, la ora 05.45. Din primele informații, exploziile ar fi avut loc în centrul orașului și ar fi fost lovite mai multe blocuri dintr-un ansamblu rezidențial.

The Kyiv Independent a anunţat pe Twitter că au loc explozii.

Război în Ucraina. Un turn TV din vestul Ucrainei, doborât de ruşi. Nouă persoane au murit FOTO

Şi alte surse au scris în social media că la Kiev au avut loc unele dintre cele mai puternice explozii de la începutul conflicului armat.

Nexta notează că s-au auzit în capitalal Ucrainei două explozii puternice

Război în Ucraina, ziua 20: Un jurnalist britanic acoperind războiul din Ucraina pentru Fox News a fost rănit şi internat luni în apropiere de Kiev, a indicat postul american de televiziune fără a preciza cât de grave sunt rănile sale, notează AFP.

În cursul zilei de luni, „corespondentul nostru Benjamin Hall a fost rănit în timp ce culegea informaţii în afara Kievului”, a explicat canalul într-un comunicat.

„Avem puţine detalii în acest moment, dar Ben a fost internat în spital şi echipele noastre de pe teren încearcă să adune informaţii suplimentare în timp ce situaţia evoluează rapid”, a adăugat postul de televiziune.

Zelenski: „Ocupanţii sunt în continuare pe pământul nostru, trebuie să-i batem, cât de bine putem”
„Acesta este o aducere-aminte dură pentru toţi jurnaliştii care îşi riscă viaţa în fiecare zi pentru a transmite informaţii dintr-o zonă de război”, a subliniat Fox News.

Benjamin Hall acoperă Departamentul de Stat al SUA. El a intrat în funcţie de puţin timp după ce a fost în post la Londra.

Asociaţia corespondenţilor de presă la Departamentul de Stat s-a declarat „îngrozită” de anunţ, invocând „căldura, buna dispoziţie şi profesionalismul absolut” al lui Benjamin Hall.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, anunţase anterior pe pagina sa de Facebook că un jurnalist britanic rănit la picioare de schije a fost internat la terapie intensivă.

Ea a postat, de asemenea, o fotografie a legitimaţiei lui de presă ascunzând numele şi o parte a feţei jurnalistului rănit.

Război în Ucraina, ziua 20: Aproape 150.000 de persoane au putut să părăsească regiunile bombardate datorită coridoarelor umanitare de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a afirmat luni un înalt responsabil ucrainean, citat de AFP.

„Am stabilit 26 de coridoare umanitare. Datorită acestora, un număr foarte mare de persoane au putut fi evacuate cu autobuzele. Putem spune că este vorba de aproximativ 150.000 de persoane”, a declarat şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale ucrainene Kirilo Timoşenko, citat de agenţia de presă Interfax-Ukraina.