Războiul din Ucraina se vede din spațiu. Astronaut german: „Văzut din afara planetei, pare de o sută de ori mai irațional decât văzut de la sol”

Astronautul german Matthias Maurer, care s-a întors pe Pământ la începutul lunii mai, după aproape jumătate de an petrecut pe Stația Spațială Internațională, a descris cum se vede din spaţiu războiul din Ucraina.

25 mai 2022, 09:12
Războiul din Ucraina se vede din spațiu. Astronaut german: „Văzut din afara planetei, pare de o sută de ori mai irațional decât văzut de la sol”

Războiul din Ucraina se vede din spațiu. Iar imaginile la care au acces astronauţii au un impact fantastic. Inclusiv astronauţii de origine rusă au rămas şocaţi după ce au văzut cum arată Ucraina din spaţiu.

La început, era complet întuneric în țară noaptea, pentru că tot iluminatul din orașe era redus. De fapt, doar Kievul putea fi recunoscut, iar toată țara din jurul ei era complet întunecată„, a spus Maurer, citat de Bild.

Războiul din Ucraina, vizibil din spațiu: „Stâlpi uriași de fum, stâlpi negri adânci de fum”

Astronautul a povestit că, într-o noapte, a văzut ceva care semăna cu un fulger, apoi şi-a dat seama că este vorba despre o rachetă. Iar în timpul zilei, peste orașe precum Mariupol, erau „stâlpi uriași de fum, stâlpi negri adânci de fum”.

Citeste si Ungaria a declarat stare de război, din cauza situaţiei din Ucraina. Decizie drastică a lui Viktor Orban, Parlamentul i-a sporit puterile

Maurer e precizat că războiul se vede cu ochiul liber din spaţiu.

Ei bine, era foarte, foarte vizibil cu ochiul liber din spațiu. Războiul văzut de sus pare de o sută de ori mai irațional decât văzut de la sol. Și în acele momente, m-am simțit într-adevăr mult mai aproape de această țară decât probabil m-aș fi simțit din Germania”, a mai spus astronautul.

Iar părerea lui este împărtăşită de toți astronauții aflaţi pe Stația Spațială, chiar și de cei de origine rusă.

Citeste si Variola maimuţei, depistată tot mai aproape de România. Cehia şi Slovenia au înregistrat marţi primele cazuri