Războiul din Ucraina. Soldaţii ucraineni se distrează sub bombardamentele ruseşti VIDEO

După aproape 300 de zile de la începutul războiului din Ucraina, se pare că ostilităţile nu sunt aproape de a se încheia, niciuna dintre părţi nefiind momentan în poziţia de a declara victoria, astfel încât bombardamentele ruseşti continuă zi de zi, dar forţele ucrainene nu dau semne că ar face un pas în spate.

13 dec. 2022, 20:12
Războiul din Ucraina. Soldaţii ucraineni se distrează sub bombardamentele ruseşti VIDEO

Rușii au lovit ținte din estul Ucrainei cu rachete, drone și obuze şi milioane de ucraineni au rămas fără energie electrică, în contextul în care temperaturile au ajuns sub zero grade, dar totuşi, sub plin asalt al forţelor Moscovei, care controlează jumătate din regiunea Donețk, luptătorii ucraineni par a nu avea moralul afectat.

Rusia și Ucraina s-au atacat reciproc și au dus lupte grele în regiunea estică Donețk, marți, în timp ce aliații Kievului s-au întâlnit la Paris pentru a oferi asistență de urgență cu scopul de a-i ajuta pe ucraineni să supraviețuiască temperaturilor scăzute ale iernii.

Armata ucraineană a publicat un ghid pentru soldații ruși care vor să se predea dronelor sale, îndemnându-i să își salveze viața.

Conferinţa internaţională de sprijin pentru Ucraina organizată la Paris a permis strângerea a circa un miliard de euro pentru a ajuta populaţia ucraineană să treacă iarna, în timp ce infrastructurile energetice ale acestei ţări sunt devastate de bombardamentele ruseşti, a anunţat marţi şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, citată de AFP.

Citeşte şi: Papa Francisc, previziuni sumbre pentru omenire: „Sunt semne ale unor şi mai mari distrugeri” VIDEO

Din această sumă, 415 milioane vor fi alocate sectorului energiei, 25 de milioane furnizării apei, 38 de milioane alimentaţiei, 17 milioane sănătăţii, 22 de milioane transporturilor, iar diferenţa de 493 de milioane de euro încă nu a fost repartizată pe domenii.

„Ţara noastră nu se va scufunda în întuneric”, a declarat la Paris premierul ucrainean Denis Şmîgal, care a vorbit despre un ”semnal puternic” de sprijin pentru Ucraina din partea ”lumii civilizate”.

@jora_555 Слава Украине 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 🇺🇦 #🤟😎 #👎👎👎Путин ♬ оригинальный звук – Jora😎🇺🇦🇺🇦🇺🇦😎

Citeşte şi: Maria Zaharova, „gura de foc” a lui Lavrov, a izbucnit în lacrimi: „Îngropaţi în noroi, inhalăm duhoarea mlaştinilor”