Lupta pentru şefia PNL se încinge. Ludovic Orban aduce reproşuri. „Cei care îl susţin pe Cîţu şi chiar domnul Cîţu sunt în poziţiile pe care le au ca urmare a negocierilor conduse de mine”

Aflat în campanie pentru a obţine susţinerea filialelor PNL, Ludovic Orban a adus reproşuri celor care au trecut în tabăra lui Florin Cîţu. Preşedintele Camerei Deputaţilor le-a amintit că liberalilor că au obţinut funcţii în urma negocierilor pe care le-a purtat pentru formarea coaliţiei de guvernare.

18 iun. 2021, 13:34
Lupta pentru şefia PNL se încinge. Ludovic Orban aduce reproşuri.  „Cei care îl susţin pe Cîţu şi chiar domnul Cîţu sunt în poziţiile pe care le au ca urmare a negocierilor conduse de mine”

Ludovic Orban a reacţionat în urma unei declaraţii făcute de Cătălin Boboc, lider al PNL Brăila, care a dat de înţeles că actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor nu ar mai avea „tracţiunea necesară” pentru partid în 2024.

„Un alt coleg de-al meu m-a asemuit în urmă cu trei ani cu o locomotivă cu abur. La europarlamentare a făcut declaraţia. Am câştigat alegerile europarlamentare, am câştigat referendumul inţiat de preşedintele României. Am câştigat alegerile prezidenţiale cu cel mai mare scor înregistrat de un candidat de dreapta, candidatul PNL Klaus Iohannis. Pentru prima oară de la Revoluţie, un lider al unei formaţiuni de dreapta a reuşit să dărâme un Guvern FSN – FDSN – PSDR, urmaşii partidului comunist.

Nu am câştigat alegerile parlamentare pentru că am guvernat într-un an de pandemie, probabil, în cea mai grea perioadă de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Cu toate acestea, am negociat. PNL e la guvernare.

Unii dintre cei care îl susţin pe Cîţu şi chiar domnul Cîţu sunt în poziţiile pe care le au ca urmare a negocierilor conduse de mine ca preşedinte al PNL”, a fost răspunsul lui Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă la sediul PNL Brăila.

Citeşte şi: PSD desfiinţează Guvernul pentru că nu va creşte alocaţiile nici în tranşe. „Guvernul Austerității PNL-USR+UDMR taie trei tranșe de creștere a alocațiilor”

Preşedintele PNL a dat de înţeles că îl afectează atacurile venite din partea colegilor liberali în care a „investit”.

„Sunt colegi de-ai mei pe care i-am susţinut pe anumite funcţii, colegi în care am investit, e un lucru care mă afectează. La unii dintre ei nici mi-am pus o singură secundă problema să nu fie alături de mine. Ce îi determină în opţiunea lor e problema fiecăruia.

Pe 25 septembrie are loc congresul PNL. La acest congres vor veni 5.000 de delegaţi, membri PNL. Ei sunt cei care vor hotărî soarta PNL”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban, avertisment pentru tabăra pro Cîţu. „Să nu îi discrimineze pe membri”

„În PNL nu are voie să fie delict de opinie. Fiecare om are opţiuni, preferinţe. Să nu îi discrimineze pe membri. Să nu se poarte diferit faţă de cei care mă susţin pe mine”, a mai spus Orban.

De asemenea, preşedintele PNL a amintit că 35 de filiale judeţene în biroul permanent judeţean sau de sector au votat susţinerea sa.

„Numai că sunt unii care s-au sucit. Între timp, preşedinţii s-au sucit”, a mai precizat Orban.

Pe 25 septembrie are loc congresul PNL în care va fi aleasă noua conducere a partidului. Deocamdată, s-au înscris în cursă Ludovic Orban, actualul lider al PNL, şi Florin Cîţu, premierul României şi senator PNL.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu aruncă bomba. PSD vrea alegeri anticipate. „Nu cred că e o catastrofă. Vedem asta şi în Bulgaria”


loading...
Partenerii noștri