Răzbunare înfiorătoare. Un fiu al lui „El Chapo” a ordonat uciderea unui artist mexican, care a refuzat să cânte la nunta lui

Ovidio Guzmán López, cel mai mic dintre cei patru copii ai lui „El Chapo” Guzmán căutați de autoritățile americane, a ordonat uciderea unui „popular artist mexican” care a refuzat să facă cânte la nunta sa, a informat Departamentul de Stat al SUA .

19 dec. 2021, 08:42
Răzbunare înfiorătoare. Un fiu al lui „El Chapo” a ordonat uciderea unui artist mexican, care a refuzat să cânte la nunta lui

Așa cum a subliniat Departamentul de Stat al SUA, în informarea emisă cu privire la recompensa de 5 milioane de dolari care este oferită pentru informații care duc la capturarea lui Ovidio Guzmán López, pe lângă uciderea artistului, al cărui nume nu este menționat, traficantul le-a mai dat colaboratorilor săi Ovidio Guzmán Lópezrdine de a executa informatori și traficanți  de droguri rivali.

Potrivit documentului, Ovidio și fratele său Joaquín au investit sume mari în achiziționarea de cocaină din Columbia și efedrine din Argentina și au aranjat rutele de trafic dinspre aceste țări către teritoriul mexican.

Citeşte şi Casa, din care a fugit El Chapo printr-un tunel subteran, este vândută la tombolă de Guvern. Cât valorează „fortăreața” legendarului traficant de droguri

În același mod, ambii controlează în prezent în jur de 11 laboratoare de droguri din statul Sinaloa, în care produc între 1.300 și 2.200 de kilograme  de metamfetamina pe lună, care este ulterior comercializată în Statele Unite și Canada, se detaliază în dosarul citat de Univision.

Ovidio Guzmán López a fost capturat într-o locuință din Culiacán în timpul unei operațiuni desfășurate de forțele federale mexicane în octombrie 2019. După arestarea sa, caravane de mașini blindate din cartelul de la Sinaloa au ajuns în oraș pentru a-l salva pe traficantul de droguri, blocând mai multe străzi şi luptându-se ca la războicu poliţia şi armata. Această situație a determinat autoritățile să-l elibereze pe capul traficanţilor, pentru a garanta siguranța cetățenilor.

Citeşte şi Soţia traficantului de droguri ‘El Chapo’, condamnată la trei ani de închisoare