RCS&RDS propune crearea unui pachet special de programe Antena. Vezi de răspuns a primit

Operatorul de cablu RCS&RDS a propus Antena TV Group o soluţie de compromis în litigiul în care se află.

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 13:18
RCS&RDS propune crearea unui pachet special de programe Antena. Vezi de răspuns a primit

După ce a scos posturile Antena TV Group din grila sa digitală, ceea ce a dus la o escaladare a tensiunilor dintre cele două părţi în ultimele zile, RCS&RDS a venit cu o propunere de compromis către divizia TV a Intact Group. Oferta presupune includerea posturilor Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi GSP TV într-un pachet separat, opţional pentru abonaţi.

Ajuns în atenţia CNA, conflictul a fost analizat joi de membrii Consiliului, care au şi ascultat poziţia părţilor. Mihai Dinei, membru în Consiliul de Administraţie al RCS&RDS, le-a spus celor de la CNA despre oferta înaintată grupului Antena pentru retransmisia televiziunilor sale pe platforma digitală Digi şi a precizat că iniţiativa companiei pe care o reprezintă s-a lovit de un refuz din partea celor de la Antena TV Group. „Am cerut din partea Antenei TV Group să ne comunice un tarif pentru pachetul Antena, astfel încât orice abonat care doreşte să aibă pachetul de programe Antena prin DTH să poată achiziţiona acel pachet la tariful pe care-l vor propune dânşii (Antena TV Group – Intact, n.r.)”, a spus Mihai Dinei.

El a precizat însă că Antena TV Group a refuzat noua propunere a RCS&RDS, deoarece consideră în continuare că aceste posturi ar trebui să se regăsească în pachetul de bază, iar costurile de distribuţie să fie suportate în întregime de reţeaua de cablu. În condiţiile în care dânşii au cerut o anumită sumă de bani (circa 7 milioane de euro, n.r.), am făcut o propunere, credem, extrem de onestă şi pentru dânşii şi pentru abonaţi, astfel încât cine îşi doreşte acest pachet să poată achiziţiona pachetul respectiv în schimbul plăţii unui tarif suplimentar bineînţeles”, a mai spus Mihai Dinei.

Dacă Antena TV Group – Intact Media Group ar accepta noua propunere a RCS&RDS, televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV şi Gsp TV ar fi incluse într-un pachet separat, aşa cum este pachetul HBO, pentru care persoanele care doresc să îl recepţioneze trebuie să plătească un tarif suplimentar faţă de abonamentul clasic.

RCS&RDS a scos televiziunile Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV de pe platforma sa de satelit Digi, în noaptea de 19 spre 20 aprilie.