Reacţia Carrefour după ce un client a cumpărat cireşe a căror coajă „nu se recomandă pentru consum”: E o greşeală

Un bucureştean a povestit pe Facebook că după ce a cumpărat de la Carrefour cireşe a avut surpriza că citească pe etichetă că nu trebuie să mănânce coaja cireşelor, pentru că aceasta conţine pesticide ca Thiabendazol şi Imazilil. După ce  a postat pe reţelele de socializare mai multe poze cu un ambalaj alarmant, reprezentaţii magazinului au reacţionat şi au dat vina pe un angajat care a încurcat etichetele.

RomaniaTV.net
08 mai 2018, 07:08
Reacţia Carrefour după ce un client a cumpărat cireşe a căror coajă „nu se recomandă pentru consum”: E o greşeală

Carrefour a anunţat că a retras cireşele importate din Turcia după ce pe etichetă se preciza că fructele trebuie consumate fără „coajă”, fiind vorba despre o eroare de etichetare.

„Mulțumim celor care ne-au alertat cu privire la etichetarea articolului „cireșe casoleta 500 gr”. Dorim să vă comunicam faptul că produsul respectiv a fost retras de la raft.

Ne-am adresat furnizorului pentru informații suplimentare care ne-a transmis următoarele: din cauza unei regretabile erori umane, informațiile de pe etichetele produsului erau greșite, operatorul furnizorului însărcinat cu tiparirea lor folosind un alt șablon de etichete, destinat unui produs de citrice.

Vă asigurăm că produsul nu reprezintă niciun pericol pentru consumul uman și respectă în totalitate standardele de calitate prevăzute de lege, conform declarației de conformitate provenită de la furnizor.

Ne cerem scuze pentru incident și vă asigurăm că acesta este un caz izolat, importanța pe care o acordăm afișării corecte a etichetelor aplicate pe produse fiind foarte mare”, a anunţat Carrefour pe pagina de Facebook.

Eticheta unei cutii de cireşe din Turcia cu avertismentul că sunt tratate cu Imazalil şi Thiabendazon, substanţe considerate toxice, şi cu recomandarea de a nu le fi consumată coaja a fost postată zilele trecute pe Facebook. Bărbatul a afirmat că a cumpărat fructele din Carrefour. 

Directorul general în ANPC Paul Anghel reaminteşte că legislaţia europeană interzice folosirea acestor substanţe în agricultură, iar consumul poate afecta ficatul şi rinichii.

„Legislaţia Uniunii Europene interzice folosirea Thiabendazolului si Imazalilului în agricultură”, afirmă directorul general al ANPC Paul Anghel.