Reacţia lui Cătălin Cherecheş la propunerea de excludere din PNL

Primarul oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat, luni, pentru Mediafax, că va lua parte la şedinţa Delegaţiei Permanente unde se va decide validarea excluderii sale din PNL, dar nu are speranţa că va întoarce votul întrucât sunt "prea puţini cei care au curajul opiniei contradictorii".

RomaniaTV.net
14 ian. 2013, 13:41
Reacţia lui Cătălin Cherecheş la propunerea de excludere din PNL

Întrebat cum vede decizia BPC de luni de a propune excluderea sa din PNL Delegaţiei Permanente a partidului, Cherecheş a răspuns: „Privesc cu multă detaşare maniera în care se procedează cu primarul care l-a onorat pe Crin Antonescu şi PNL cu cel mai mare scor din ţară, probabil că aceasta e maniera în care sunt recompensaţi cei performanţi (…) Eu am fost ales să fiu primar al municipiului Baia Mare şi nu să fiu vreun membru de partid. Cu atât mai mult prefer să aleg comunitatea în pofida obedienţei politice„, a susţinut Cherecheş.

El a precizat că este împăcat cu faptul că a decis să nu susţină doi dintre candidaţii liberali la alagerile parlamentare din luna decembrie. „Sunt cu inima împăcată că nu i-am susţinut şi nu regret absolut deloc acest lucru, chiar sunt onorat şi mă felicit eu în sinea mea că nu am făcut acest lucru, că am avut puterea să-mi exprim punctul de vedere„, a mai afirmat primarul de Baia Mare.

Edilul a mai susţinut că modul de îndepărtare a unor oameni care „au puterea opiniei” nu îi va aduce preşedintelui PNL un beneficiu, „pentru că se va trezi singur, sau înconjurat doar de oameni neperformanţi, oameni care nu aduc nimic partidului, şi atunci probabil că va reveni cu picioarele pe pământ„.

Cherecheş a menţionat că va lua parte la şedinţa Delegaţiei Permanente, însă nu are speranţe că va reuşi să întoarcă votul în favoarea excluderii sale.

„Voi lua parte la şedinţă pentru a-mi exprima punctul de vedere, asta nu având vreo speranţă că votul va fi în favoarea mea şi în defavoarea domnului Crin Antonescu. Cu siguranţă că ceea ce propune preşedintele partidului va fi şi acceptat de Delegaţie, pentru că este un moment în care se împart funcţii, se împarte putere, şi sunt foarte puţini cei care au curajul opiniei contradictorii cu preşedintele partidului„, a explicat primarul de Baia Mare.

De asemenea, acesta a ţinut să sublinieze că nici actualul preşedinte al PNL nu a fost „vreo voce sau soldat disciplinat al PNL”. „Dimpotrivă, a fost o voce constant critică la adresa conducerilor care s-au succedat în PNL şi am văzut că lideri adevăraţi cum au fost Călin Popescu Tăriceanu, cum au fost dnul Câmpeanu, cum a fost dnul Quintus, au protejat inclusiv curentele minoritare, au protejat şi vocile critice şi au generat întotdeauna dialog”, a mai spus Cherecheş.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, luni, că pentru şedinţa BPC au fost înregistrate două solicitări de excludere din partid, formulate de filiale ale PNL.

„S-au făcut două propuneri de excludere, a primarului Cătălin Cherecheş de la Baia Mare – propunere făcută de Biroul Judeţean Maramureş – şi excluderea domnului Octavian Bot, făcută de preşedintele organizaţiei Bihor, Cornel Popa”, a susţinut Antonescu, în momentul în care a părăsit şedinţa conducerii PNL.