Reacţia lui Cătălin Predoiu, după avizele negative ale CSM. „Se transformă pe alocuri într-un adevărat proces de intenţie”

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a criticat avizele negative emise de CSM în cazul candidaţilor pe care i-a propus pentru şefia Parchetului General şi a DIICOT, susţinând că motivele invocate de Secția pentru procurori "au fost exprimate în termeni generali" sau "în contradicție cu criteriile de evaluare". 

RomaniaTV.net
19 feb. 2020, 21:22
Reacţia lui Cătălin Predoiu, după avizele negative ale CSM. „Se transformă pe alocuri într-un adevărat proces de intenţie”

Newsweek România scrie că i-a solicitat lui Cătălin Predoiu un punct de vedere referitor la avizele CSM pentru cele trei propuneri de procurori-șefi ai Parchetului General, DNA, DIICOT, pe care le-a făcut. 

Citeşte şi: CSM i-a trimis lui Iohannis avizele pentru propunerile de numire de şefi la Parchetul General, DNA şi DIICOT

Pe 21 ianuarie 2020, ministrul Justiţiei a anunțat cele trei nume pentru șefia Parchetului General – Gabriela Scutea, DIICOT – Giorgiana Hosu, DNA – Crin Nicu Bologa. Selectarea celor trei procurori a fost realizat în urma unui interviu pe care toţi candidaţii l-au susţinut cu ministrul Justiţiei şi cu o comisie din cadrul Ministerului Justiţiei.

Mai apoi, Gabriela Scutea, Giorgiana Hosu și Crin Bologa au fost audiați de Secția pentru procurori din cadrul CSM. Discuţiile au fost purtate pe tema proiectelor de management prezentate de fiecare candidat pentru funcţia de procuror-şef.

În urma interviurilor care au avut loc 11 februarie, Secţia pentru procurori a CSm a dat aviz negativ pentru Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu. Singurul care a primit aviz favorabil a fost Crin Bologa, candidat pentru funcţia de procuror-şef DNA.

Conform legii, avizul CSM este unul consultativ.

În răspunsul oferit de ministrul Justiției pentru Newsweek România, Cătălin Predoiu a precizat că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis „o scrisoare oficială în care se precizează că își menține propunerile formulate, argumentat și motivat legal”.

Citeşte mai mult pe NewsWeek răspunsul oferit de Cătălin Predoiu referitor la avizele negative date de CSM.