Reacţia lui Klaus Iohannis atunci când a aflat că a fost ales preşedinte. IMAGINI ÎN PREMIERĂ

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale 2014 cu peste 54% din voturi, arată cele mai recente date prenzentate de Biroul Electoral Central, după numărarea voturilor din peste 75% din secţii. Klaus Iohannis a fost surprins la sediul său de campanie, chiar în momentul în care a aflat că este preşedinte.

17 nov. 2014, 05:41
Reacţia lui Klaus Iohannis atunci când a aflat că a fost ales preşedinte. IMAGINI ÎN PREMIERĂ

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Imagini, în premieră, cu Klaus Iohannis chiar din momentul în care a aflat că este preşedinte. Candidatul dreptei a aşteptat primele rezultate în sediul său de campanie, iar bucuria se putea citi pe chipul său şi al tuturor celor prezenţi. Bucurie a fost şi în sediile PNL din ţară, în rândul susţinătorilor săi.

Aproape 6.000 de oameni au ieşit, duminică seară, în Piaţa Universităţii din Capitalei, pentru a sărbători victoria lui Klaus Iohannis în alegerile prezidenţiale. Manifestanţilor li s-a alăturat şi Klaus Iohannis. După ce a plecat din mijlocul susţinătorilor săi, Klaus Iohannis a mers la sediul ACL pentru a discuta cu partenerii de coaliţie. După aproximativ o oră, s-a retras în apartamentul închiriat în nordul Capitalei.

Citeşte şi: CTP: Sper ca lui Iohannis să nu i se umfle capul că el este autorul acestei victorii

REZULTATE PARŢIALE ALEGERI 2014. Noi DATE OFICIALE furnizate de BEC: Iohannis 54,81%, Ponta 45,18%

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Numărătoare paralelă ACL

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, NUMĂRĂTOARE PARALELĂ PSD

De altfel, Victor Ponta şi-a recunoscut înfrângerea şi chiar l-a sunat pe Klaus Iohannis pentru a-l felicita.

VICTOR PONTA: NU DEMISIONEZ din funcţia de prim-ministru cât timp colegii nu îmi cer asta

 EXIT POLL REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. TURUL II. În cele cinci EXIT-POLL-URI difuzate de televiziuni, la ora 21.00, Victor Ponta era dat câştigător în două dintre ele, iar Klaus Iohannis în altele două, însă scorul era unul foarte strâns. Un sondaj i-a dat pe cei doi la egalitate.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. În primul tur de scrutin de la 2 noiembrie, Klaus Iohannis s-a aflat la o distanţă de 10% de Ponta – 30%, faţă de 40% pentru Ponta şi sondajele preziceau în al doilea tur o victorie de 55-45% pentru premier.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Klaus Iohannis şi-a bazat campania pe promisiunea că va lupta cu corupţia, în contrast cu remarcile îndoielnice ale lui Ponta în legătură cu acest domeniu specific, notează DPA. Spre deosebire de Ponta, care a căutat să crească protecţia politicienilor faţă de anchetatori şi procurori, Iohannis insistă asupra faptului că nimeni nu poate fi protejat de politică, potrivit unui interviu acordat de Iohannis agenţiei de presă germane DPA. „Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue. Nu trebuie să existe nicio imunitate de la urmărirea penală pentru politicieni, inclusiv şeful statului”, a spus el.

În interviu, el recunoaşte că problema corupţiei ridicate rămâne şi că chiar propriul Partid Naţional Liberal nu este imun la ea. „Există politicieni corupţi în fiecare partid şi în al meu de asemenea. Nu voi încerca să ascund aceasta şi de aceea avem nevoie de o schimbare. Toate partidele noastre au nevoie de o reformă”, a declarat Klaus Iohannis.

Acest lucru ar ajuta România să se integreze mai mult în Uniunea Europeană, la care a aderat în 2007.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Unul dintre rezultatele cheie ale unei aplicări mai puternice a legii va fi „în curând” includerea ţării în Zona Schengen fără paşaport din Europa, a spus el.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 TURUL II. Klaus Iohannis a respins de asemenea estimările că problemele României în aplicarea standardelor occidentale în statul de drept sunt o dovadă că i s-a permis să adere la UE prea devreme. „Asta este greşit. Imaginaţi-vă acum, în contextul crizei din Ucraina, ce s-ar fi întâmplat dacă România nu ar fi aderat la UE şi NATO. Nu am fi fost nicăieri”, a spus el.

Klaus Iohannis este de origine germană. El a intrat în PNL în 2013 şi a devenit liderul partidului în acest an.

El a fost primarul Sibiului în ultimii 14 ani, câştigând patru mandate, de fiecare dată cu o majoritate de două treimi. Între timp, oraşul a devenit o destinaţie de top pentru investiţii în România, aminteşte DPA.