Reacția nervoasă a lui Putin după ajutorul primit de Ucraina: „Este incredibil, dar tancuri germane Leopard, cu cruci pe ele, ne amenință din nou!”

Vladimir Putin a avut o reacție nervoasă, după ce Germania a trimis tancuri Leopard 2 în Ucraina. "Avem cu ce să răspundem", a avertizat liderul neînfricat de la Kremlin.

02 feb. 2023, 20:43
Reacția nervoasă a lui Putin după ajutorul primit de Ucraina: „Este incredibil, dar tancuri germane Leopard, cu cruci pe ele, ne amenință din nou!”

Vladimir Putin a fost prezent joi la un eveniment organizat în orașul Volgograd, din sud-vestul Rusiei, pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a victoriei sovietice în bătălia de la Stalingrad.

Citiți și: Soldații ruși, recompensați dacă distrug tancurile Leopard 2 sau Abrams primite de Ucraina. Suma colosală pe care o vor primi

Putin: „Este incredibil, dar tancuri germane Leopard, cu cruci pe ele, ne amenință din nou”

Președintele rus a afirmat că Rusia este „din nou” amenințată de tancurile germane, făcând referire la blindatele Leopard 2 promise de Berlin și țările occidentale Kievului și făcând o nouă paralelă între războiul împotriva lui Hitler și campania sa militară în Ucraina, relatează AFP.

„Cei care târăsc țările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia, în special prin declararea iresponsabilă a acestui lucru ca un fapt împlinit, cei care se așteaptă să învingă Rusia pe câmpul de luptă, se pare că nu înțeleg că un război modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei. Nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem cu ce să răspundem. Și nu se va termina cu utilizarea vehiculelor blindate”, a declarat Vladmir Putin.

Statele Unite ale Americii s-au angajat să livreze Kievului 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6, în contextul în care Ucraina a anunțat că are nevoie urgentă de blindate grele în războiul împotriva invaziei Rusiei.

De asemenea, un general rus consideră că apariția tancurilor Leopard 2 de fabricație germană în Ucraina va crea o amenințare foarte serioasă pentru trupele ruse.

Serghei Maev, fostul comandant al Direcției Principale pentru Forțele Blindate din cadrul ministerului Apărării de la Moscova, a  declarat pentru TASS că Leopard 2 este cel mai bun tanc din Europa.

„Ar trebui să fie distruse pe cât posibil la granițele îndepărtate”, a declarat generalul Maev.

Citiți și: Der Spiegel, avertisment pentru Putin: Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina