Reacţii după moartea actorului Vladimir Găitan. „O veste sfâşietoare. De ce ai plecat? Mă doare…”

O veste foarte tristă a cutremurat lumea teatrului şi a cinematografiei româneşti! Actorul Vladimir Găitan s-a stins din viaţă ieri seară, la vârsta de 73 de ani. Actorul Vlad Rădescu este cel care a făcut anuţul trist într-o postare pe Facebook.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 18:16
Reacţii după moartea actorului Vladimir Găitan. „O veste sfâşietoare. De ce ai plecat? Mă doare…”

„Vladimir Găitan a trecut dincolo și a lăsat teatrul și filmul românesc, pe noi toți, mult mai singuri… Condoleanțe familiei care trece prin momente atât de grele. Adio, Duțu!”, a scris Vlad Rădescu în postarea de pe Facebook.

Se pare că actorul suferea de o boală incurabilă, mai concret un cancer al sângelui. Făcea transfuzii de sânge în fiecare an şi citostatice şi ţinea un tratament medicamentos.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Vladimir Găitan va fi depus joi, începând cu ora 13,00, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou. Înmormântarea va avea loc sâmbătă la ora 14.00, la Cimitirul Bellu.

Citiţi şi Vladimir Găitan va fi înmormântat, sâmbătă, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu

După ce au aflat de trecerea în nefiinţă a actorului, mai mulţi artişti sau persoane care l-au cunoscut sau care l-au îndrăgit pe Vladimir Găitan au transmis mesaje de condoleanţe.

Printre cei care l-au cunoscut pe îndrăgitul actor s-a numărat şi Ştefan Bănică Jr., care s-a arătat foarte afectat de moartea acestuia.

„A plecat ieri dintre noi Vladimir Găitan, actorul al cărui nume este legat de atâtea roluri frumoase în teatru și în film, colegul meu mai mare de la Teatrul de Comedie (cu care am avut plăcerea să joc în „Revizorul” lui Gogol și „Pescărușul” lui Cehov ), dar, mai ales, OMUL, înzestrat cu blândețe, cu puterea de a indura suferința și întotdeauna cu o vorba buna la el. Drum bun, Duțu!”, a fost mesajul postat de Ştefan Bănică Jr.

Citiţi şi Vladimir Găitan a murit. Declaraţia halucinantă făcută de actor: „Când vezi că ai mai păcălit viaţa cu un an, te simţi…”

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii – „Rămas bun, Vladimir Găitan! O veste care ne-a întristat pe toți: A plecat dintre noi Vladimir Găitan, un actor valoros și inconfundabil, al cărui stil de joc sobru, de un desăvârșit bun-gust, l-a impus de la început în conștiința iubitorilor de teatru și film. N-a trăit răsfățat ca o vedetă, deși ar fi meritat, ci ca un om responsabil, crescând, împreună cu soția sa, o fiică și un fiu, cărora le-a dat o educație aleasă”.

Dan Negru – „Când i-am văzut casa de vacanță de la 2 Mai, Stela Popescu mi-a povestit că Vladimir Găitan i-a adus acolo, pe ea și pe Sergiu Nicolaescu, ajutându-i să cumpere teren și să construiască.

Puțini știu că era un constructor priceput. Am povestit odată vreo oră despre inerția termică a cărămizilor cu rostul continuu…Vladimir Găitan a tras cortina. Calm și modest…RIP”.

Mircea Diaconu – „Drum lin, Vladimir Găitan, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit. Condoleanțe familiei îndurerate!”.

Nicu Alifantis – „Drum lin către stele, Vladimir Găitan. Dumnezeu să te odihnească dragă Duțu!”.

Carmen Tănase – „Rămas bun, Duţu Găitan. Dumnezeu să te odihnească în pace”.

George Mihăiţă – „O veste sfâșietoare… speram să nu fie reală, să fie ca „moartea” mea din finalul „Reconstituirii”. Ne leagă o prietenie de 52 de ani, începută în 1968 pe platourile de filmare din Sinaia. Mă uit la poza asta și parcă a fost ieri. Mă uit la mesajele primite ieri și parcă tot nu-mi vine să cred. Oricâte s-ar spune sau s-ar scrie despre el, e foarte greu să arăți exact ce om și actor uriaș a fost Vladimir Găitan.

Într-o zi, ne vom reîntâlni și vom reconstitui toate momentele unice pe care le-am trăit împreună pe scena teatrului și a vieții. Drum lin, dragul meu Duțu!

P.S.: De ce ai plecat, mă? Mă doare…”.