Reacții după moartea lui Rudel Obreja: ”A iubit boxul până la final. Dumnezeu să îl odihnească!

Lumea boxului românesc este în doliu, după ce fostul pugilist, Rudel Obreja, a murit duminică la vârsta de 57 de ani. Vestea morții sale a căzut ca un trăsnet peste familia, prietenii, dar și fanii fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, care au umplut rețelele de socializare cu mesaje emoționante.

12 mart. 2023, 18:00
Reacții după moartea lui Rudel Obreja: ”A iubit boxul până la final. Dumnezeu să îl odihnească!
Reacții după moartea lui Rudel Obreja

Reacții după moartea lui Rudel Obreja. Rudel Obreja a încetat din viață la vârsta de 57 de ani după o îndelungată suferinţă cauzată de lupta cu cancerul.

Citește și Rudel Obreja a murit! Fostul pugilist avea 57 de ani şi suferea de cancer cu metastaze

Reacții după moartea lui Rudel Obreja

Toți cei care l-au cunoscut, iubit și apreciat pe Rudel Obreja sunt în stare de șoc și nu le vine să creadă că fostul pugilist nu mai este în viață.

Rețelele de socializare s-au umplut cu mesaje de condoleanțe, printre cei care au ținut să își exprime regretul se numără Lucian Bute,Plosca Viorel, Vicereședintele Ligii Profesioniste de Box din România,

CS Dinamo, club la care Rudel Obreja a activat în cariera de pugilist, a reacționat imediat după aflarea veștii cumplite și a postat pe pagina de Facebook un mesaj extrem de emoționant.

„Drum lin, Rudel Obreja!

Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa.
Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național.

Dumnezeu să-l ierte! Condoleanțe familiei”, a fost mesaj publicat de CS Dinamo

 

Vicereședintele Ligii Profesioniste de Box din România, Plosca Viorel, este împietrit de durere și a ținut la rândul său să își exprime regretul printr-un mesaj  Facebook.

„Cu adâncă durere în suflet, anunțăm trecerea în neființă a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris pe Facebook, Plosca Viorel.

Lucian Bute este șocat de trecerea la cele veșnice a celui care i-a fost alături atât în boxul amator, cât și în cel profesionist.

 

”Cu durere în suflet am aflat că Rudel Obreja a trecut în neființă. Rudel a fost lângă mine în boxul amator și cel profesionist! Dumnezeu să-l odihnească în pace, drum lin Rudel Obreja! Sincere condoleanțe familiei!”, a scris Lucian Bute pe Facebook.

Și avocata Elenei Udrea a ținut să își exprime regretul față de moartea lui Rudel Obreja.

”Exprim public condoleanțe familiei lui Rudel Obreja ii doresc putere sa treacă prin aceste clipe.

Iata ca nu doar corupția ucide, ci si erorile judiciare care au avut loc in dosarul Gala Bute (in special Decizia ICCJ din 07.04.2022) si care au trimis in închisoare pe dl Rudel Obreja si pe dna Elena Udrea, deși aceștia fuseseră condamnați nelegal prin raportare la standardele naționale si europene.

Dl Rudel Obreja a ales sa fie un om integru de la momentul la care i se solicitase sa facă denunțuri mincinoase impotriva dnei Elena Udrea pentru a obține o condamnare mai ușoară, conform informațiilor publice.

In schimb, a primit o soluție de condamnare nelegala si nu a fost tratat de către medicii din penitenciar decât cu antiinflamatoare, desi avea dureri mari, iar ulterior a aflat ca era vorba despre cancer pancreatic.

Prea târziu i s-a admis si tratamentul la o clinica in străinătate, abia la finalul anului 2022.

Puneți problema ca oamenii fug in străinătate inaintea condamnărilor, dar nu va puneți următoarele probleme:

1. daca acele condamnări sunt legale sau

2. dacă persoanele condamnate beneficiază măcar de dreptul la sănătate in mediul penitenciar pentru a se conforma dispozițiilor unei instante.

Dumnezeu sa îl odihneasca pe Rudel Obreja si noua sa ne dea mai multă înțelepciune sa tratam oamenii cu respectul si demnitatea cuvenite”, a scris Silvia Uscov.

Jurnalistul Dorin Chiotea a vorbit la superlativ despre Rudel Obreja care i-a fost prieten și confident. Acesta a subliniat faptul că fostul pugilist a iubit boxul până la moarte.

”A murit Rudel Obreja. Campionissim. Inteligent. Multe taine a luat Dincolo. În ultimele luni a fost chinuit de un cancer pancreatic, metastazat. Vorbisem ultima data, indelung chiar, in timpul CM de Fotbal din Qatar. Avea verva unui barbat trecut prin multe, stia ca sfarsitul nu-i departe dar isi suporta boala cu demnitate. Gasise solutii chirurgicale pentru a atenua durerile. Rudel a fost pentru mine un prieten, am apucat sa-i fiu confident. Multi nu l-au placut, destui l-au tradat, nici vremurile nu i-au tinut partea. A iubit boxul pana la final. Dovada, cand moartea ii dadea tarcoale el recomanda TVR Sport pentru parteneriate la gale.
Dumnezeu sa il odihneasca!”, a scris Dorin Chiotea.

Celebrul jurnalist Gabi Safta este în stare de șoc și a mărturisit că regretă că în ultima perioadă nu l-a mai sunat pe fostul pugilist pentru a se interesa de starea lui de sănătate.

Dumnezeu să te odihnească, prieten drag. Rudel Obreja a pierdut meciul vieții. Mort sunt si eu. Pentru că nu te am mai auzit de mult și am vrut sa te sun mâine. Offfff”, a scris Gabi Safta pe Facebook.

Citește și Noi detalii despre starea de sănătate a lui Rudel Obreja. Soţia fostului boxer face dezvăluiri: „A început chimioterapia şi deja au apărut reacţiile adverse puternice, varsă, i-a căzut părul”