Reacţiile adverse la vaccinul împotriva COVID-19 vor fi raportate pe o platformă online

Platforma pentru raportarea reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19 este funcțională, începând de luni, 28 decembrie. Anunţul a fost făcut de Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

28 dec. 2020, 10:59
Reacţiile adverse la vaccinul împotriva COVID-19 vor fi raportate pe o platformă online

Autorităţile au anunţat cum pot pacienţii să semnaleze reacţiile adverse la vaccinul împotriva COVID-19, la doar o zi de la debutul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus.

„Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19”, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, într-un comunicat.

Citeşte şi: România primeşte un nou lot de vaccinuri antiCOVID, începând cu 29 decembrie. Încă 100.000 de doze vor ajunge în ţara noastră. Anunţul făcut de autorităţi

Cum pot fi raportate reacţiile adverse la vaccinul împotriva COVID-19

„Fișa de raportare poate fi accesată pe site-ul anm.ro, în secțiunea – VACCINARE COVID-19 (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19/)

Modalitatea de raportare poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență si Managementul Riscului.
Mai multe detalii le găsiți accesând linkul: https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raportarea-reactiilor-adverse-in-context-covid-19„, au mai precizat autorităţile.

Citeşte şi: Bulgarii au făcut-o lată cu vaccinul antiCOVID. Dozele de la un spital au fost transportate cu duba de cârnăciori şi depozitate într-un frigider sovietic

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 se află în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea premierului.

Citeşte şi: Avem prospectul Comirnaty, vaccinul anti-COVID de la Pfizer. Care sunt reacţiile adverse

Autorităţile au venit cu un prim bilanţ după prima zi din campania de imunizare cu vaccinul antiCOVID din România. În prima zi au fost vaccinate 960 de persoane din rândul cadrelor medicale.

Citeşte şi: Câţi români au fost vaccinaţi antiCOVID în prima zi de imunizare în ţara noastră. Anunţul făcut de autorităţi

 


loading...