Reacţiile împotriva lui Djokovic sunt tot mai vehemente, după ce la turneul organizat de el s-au infectat şase persoane VIDEO

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic, nu a fost împăcat cu ideea de a face o pauză de la tenis până când pandemia de COVID 19 va fi ţinută sub control, aşa că, în timp ce toate marile turnee se anulează sau se amână pentru la anul, Nole a organizat propriul său turneu demonstrativ.

RomaniaTV.net
23 iun. 2020, 10:44
Reacţiile împotriva lui Djokovic sunt tot mai vehemente, după ce la turneul organizat de el s-au infectat şase persoane  VIDEO

Acţiunile lui Nole nu au fost ilegale, pentru că turneul a fost organizat în spaţiul ex-iugoslav, unde impactul pandemiei pare să fi fost mult mai scăzut decât în restul ţărilor Europei, astfel că şi măsurile restrictive sunt aproape inexistente.

Doar că lumea tenisului este din ce în ce mai revoltată de poziţiile şi acţiunile sârbului, mai ales că în acest context au fost scoase la suprafaţă mai multe declaraţii ale sale pe teme sensibile, cum ar fi cea a vaccinurilor. 

Djokovic a invitat la turneul său mai mulţi jucători de top, cel mai probabil dintre cei mai apropiaţi personal de el, printre care Dominic Thiem, Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, Viktor Troicki, Borna Coric şi Marin Cilic. Dintre aceştia, Dimitrov, împreună cu antrenorul său, Borna Coric şi Troicki, au fost deja testaţi pozitiv. În plus, soţia însărcinată a lui Troicki şi antrenorul lui Djokovic au fost şi ei infectaţi, iar rezultatul liderului este aşteptat în cursul zilei de marţi.

Pe lângă numărul mare de infectări, este criticată şi atitudinea lui Nole, care, aflat la a treia etapă a turneului, în Zadar, Croaţia, a refuzat să fie testat şi a zburat la Belgrad pentru procedură, motivând că are încredere doar în medicii săi. Şi nu a fost singurul, la fel procedând şi Dimitrov, care a plecat din Croaţia până la reşedinţa sa din Monaco, unde a fost depistat pozitiv simptomatic.

Pe lângă pericolele de sănătate imediate, deja mulţi oameni din lumea tenisului îşi pun întrebarea cum va afecta tot acest scandal viitorul tenisului, văzut până acum ca un sport destul de elitist, dar care câştigase foarte mult teren în ultimele decenii, având un public din ce în ce mai numeros şi, în mod evident, fonduri mult mai generoase. 

Până acum, poziţia ATP a fost una rezervată, mai degrabă o mângâiere pe creştet, dar dacă presiunea creşte, s-ar putea vedea într-o situaţie foarte dificilă, de a gestiona o alegere aproape imposibilă: să ia măsuri împotriva liderului ATP şi a celorlalţi jucători importanţi participanţi la Adria Tour sau să fie arătaţi cu degetul de cea mai mare parte a opiniei publice?

„Evident că ne pare rău pentru jucători. Ne dorim să-şi revină cât mai repede. Ştiu că au fost multe critici, dar trebuie să fim foarte atenţi, deoarece şi cu măsuri extreme putem ajunge să avem teste cu rezultate pozitive. Nu e nevoie ca jucătorii să se îmbrăţişeze ca să contracteze virusul, deci cu toţii suntem expuşi riscului.

E ca şi când le spui copiilor să poarte cască atunci când se urcă pe bicicletă. Ei spun ‘nu, nu, nu’, se urcă, cad, iar apoi poartă cască. Acum ştim că virusul se poate transmite foarte rapid, aşa că vom fi şi mai atenţi.”, a afirmat deocamdată directorul ATP, Andrea Gaudenzi.

Dar vocile critice deja se aud şi nu sunt de neglijat.

„Este o catastrofă absolută pentru întreaga familie a tenisului. Toată lumea păstrează distanţa şi poartă măşti. Dar la Adria Tour, ei s-au aşezat umăr lângă umăr, fără măşti, au petrecut şi s-au îmbrăţişat fără tricouri. Nu înţeleg pe ce lume trăiesc ei, aparent în propria bulă. Unora succesul li s-a ridicat la cap”, a declarat luni Barbara Rittner, căpitanul nejucător al echipei de FED Cup a Germaniei.

Şi, pentru ca surpriza să fie completă, un alt jucător care îl critică pe Nole, dar şi pe ceilalţi colegi, este nimeni altul decât vulcanicul Nick Kyrgios.

„A fost o decizie idioată ca acest turneu să continue. Recuperare uşoară, băieţi, dar iată ce se întâmplâ când nu se respectă protocolul. Nu este o glumă”, a afirmat australianul, conform, BBC.

Citeşte şi: Maradona s-a dezbrăcat în faţa camerei de filmat. Imaginile au devenit virale VIDEO