Real Madrid, o industrie. A avut venituri de o jumătate de miliard de euro

Gruparea antrenată de Jose Mourinho a generat încasări de 480 milioane euro în sezonul competiţional 2010/2011.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 15:34
Real Madrid, o industrie. A avut venituri de o jumătate de miliard de euro

Real Madrid a câştigat ultima oară Liga Campionilor în anul 2002, însă brandul a devenit mai puternic decât performanţele sportive, iar clubul rămâne pe primul loc în lume din punct de vedere al încasărilor. Conform unor cifre date publicităţii de Gazzetta dello Sport, gruparea condusă de Florentino Perez a încasat 480 de milioane de euro în sezonul competiţional 2010/2011, cu 33 de milioane de euro mai mult decât deţinătoarea trofeului UEFA Champions League, FC Barcelona, şi 100 de milioane mai mult decât finalista acestei competiţii, Manchester United.

Madrilenii au încasat 153 de milioane din drepturile tv, 149 de milioane de euro din vânzarea de bilete şi alte activităţi operate în interiorul stadionului, tot 149 de milioane din activităţi pur comerciale şi 30 de milioane din alte concepte. De asemenea, cu un profit de 32 de milioane de euro, Real Madrid este clubul cu cel mai mare excedent la nivel mondial.

FC Barcelona, care a avut venituri de 447 milioane euro, ar putea recupera diferenţa la finele acestui sezon, graţie contractului de sponsorizare semnat cu Qatar Foundation, a cărei siglă o poartă pe tricouri. La mare distanţă de cele două echipe iberice se află ocupanta locului 3, Manchester United, care a avut venituri de „doar” 367 milioane euro. Al doilea club din Premier League este Arsenal Londra, cu încasări de 283 milioane euro.

Urmează cluburile italiene, ale căror venituri sunt trase mult în jos de faptul că stadioanele se află în proprietatea primăriilor. Astfel, AC Milan (228 milioane), Inter Milano (217 milioane) şi Juventus (154) n-au încasat nici măcar jumătate din veniturile Realului.