Record de infectări în Capitală. Traian Berbeceanu: Când specialiştii vor aprecia că trebuie luate noi măsuri, o vom face

Deşi în Bucureşti s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, prefectul Capitalei a declarat că încă nu se impun noi restricţii. Traian Berbeceanu spune că noile măsuri se vor lua atunci când specialiştii vor crede că este necesar.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 21:16
Record de infectări în Capitală. Traian Berbeceanu: Când specialiştii vor aprecia că trebuie luate noi măsuri, o vom face

„Este adevărat că ne confruntăm cu o transmitere comunitară destul de accentuată, în fiecare zi am avut în jur de 500-700 de noi cazuri de COVID, de persoane depistate, în ultimele 24 de ore s-a dublat, avem 1514 noi cazuri și am ajuns la un indice de contaminare de 4,24 la mie.

Cifrele sunt cu adevărat îngrijorătoare, nu sunt alarmante, dar sunt îngrijorătoare…

Cu privire la dacă se impune sau nu adoptarea de noi restricții, așa cum am apreciat și în ședința CMSU, am considerat că măsurile aflate în vigoare și prelungite prin ultima hotărâre sunt suficiente. În mod categoric trebuie respectate. Avem convingerea că respectând aceste măsuri putem ajunge la platou și apoi să începem să scădem în privinta cifrelor.

Când specialiștii vor aprecia că trebuie luate noi măsuri, o vom face”, a spus prefectul Capitalei, potrivit digi24.

Citeşte şi Adrian Streinu-Cercel, după recordul de infectări: Avem în faţă un iceberg, vedem vârful şi nu ştim ce este sub apă

 Traian Berbeceanu: Multe terase nu respectă noțiunea de terasă în adevăratul sens, nu sunt spații libere

„Am discutat cu Nicușor Dan referitor la terase, știți că sunt foarte multe care sunt spații închise, au acei pereți de plastic, tavan acoperit, nu respectă noțiunea de terasă în adevăratul sens, nu sunt spații libere. Acele terase sunt periculoase pentru clienți, așa cum știți nu se respectă distanțarea fizică, nici numărul de persoane de la masă, este un spațiu închis în care au amenajat tot felul de surse de căldură.

Cei care au autorizat pot să și retragă autorizația, nu poliția. Poliția doar constată anumite nereguli”, a mai precizat Traian Berbeceanu.

Reamintim că, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în Bucureşti au fost raportate 1514 noi cazuri de coronavirus, iar indicele de contaminare a ajuns la 4,24 la mia de locuitori. 

Citeşte şi Carantină în România. Lista localităţilor şi oraşelor care intră în noiembrie pe harta roşie. Ce activităţi sunt interzise


loading...
Partenerii noștri