Ce se întâmplă după 1 iulie în România. Anunţul momentului

Ministrul Economiei spune că restaurantele ar putea rămâne închise și după 1 iulie, dacă numărul infectărilor zilnice cu noul coronavirus se menține unul ridicat.

RomaniaTV.net
24 iun. 2020, 06:12

La 1 iulie urmează o nouă serie de relaxări a măsurilor de prevenţie împotriva noului coronavirus, iar majoritatea românilor, cât şi antreprenorii şi angajaţii din domeniul HoReCa aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea restaurantelor şi barurilor, dar ministrul Economiei spune că încă nu s-a luat o decizie fermă în acest sens.

„1 iulie este o dată la care ne uităm, dar este o dată la care n-am ajuns încă acolo și trebuie să treacă și de această evaluare din această săptămână. Nu este îmbucurător ce s-a întâmplat săptămâna trecută, cazurile s-au înmulțit, au trecut de 300. Aşteptăm evaluarea de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, de la Ministerul Sănătăţii şi vom lua o decizie în funcţie de evaluare (…) Nu pot să promit absolut nimic. Trebuie și românii să înțeleagă că trebuie să respecte regulile ca să putem să ne menținem într-un ritm de relaxare al măsurilor. (…) Dacă se mențin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătății pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aștepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a spus Virgil Popescu, marti seară, la Digi 24.

Ministrul Economieia făcut apel la populaţie să respecte regulile, pentru ca astfel relaxarea să poată continua.

„Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă şi nu vrem să avem un val doi mai devreme decât sfârşitul anului, dacă va fi acest val doi. Adică nu vrem să avem un val doi auto creat de către noi, prin faptul că nu respectăm regulile. Fac un apel la români să respecte regulile, pentru că respectând regulile automat relaxarea va continua şi vom avea şi restaurante deschise, şi spectacole, şi cinematografe. Dacă se menţin lucrurile astea, nu cred că vom avea verde de la Ministerul Sănătăţii pentru a avea o nouă relaxare a măsurilor, ci vom mai aştepta, probabil două săptămâni, să vedem ce se întâmplă”, a mai afirmat ministrul.

Citeşte şi: Redeschiderea restaurantelor de la 1 iulie, pusă sub semnul întrebării