Redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Care sunt cele trei scenarii luate în calcul de autorităţi

La Ministerul Educaţiei sunt luate în calcul trei scenarii privind revenirea fizică a elevilor la şcoală. Acest lucru ar putea fi posibil din 8 februarie, odată începerea celui de-al doilea semestru.

08 ian. 2021, 19:02
Redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Care sunt cele trei scenarii luate în calcul de autorităţi

Redeschiderea şcolilor din 8 februarie a fost subiectul principal al discuţiilor purtate joi de reprezentanţii părinţilor cu ministrul Educaţiei. În cazul elevilor din anii terminali, revenirea în bănci ar putea avea loc şi mai repede. Ei ar putea face ore inclusiv sâmbăta pentru a recupera materia.

Citeşte şi: Redeschiderea şcolilor se face în funcţie de numărul de infecţii COVID-19. Ministrul Educaţiei: „Şcolile s-ar putea redeschise din 8 februarie, dar nu mai devreme”

Cele trei scenarii privind redeschiderea şcolilor din 8 februarie

1. Copiii se întorc în clase în grădinițe și ciclul primar, acestea fiind ciclurile de învățământ cel mai dificil de abordat prin școala online.

2. Se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.

3. Toți elevii să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.

Abordarea unuia dintre aceste scenarii implică un nou ordin comun între ministerele Educației și Sănătății, care să fie elaborat până la finalul lunii ianuarie, conform Digi24.

Citeşte şi: Presiuni pentru redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu, precizări după consultările cu sindicatele

Redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Câţi profesori se vor vaccina anti-COVID

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat că nu condiţionează redeschiderea şcolilor de campania de vaccinare a cadrelor didactice.

În schimb, până pe 15 ianuarie, Ministerul Educaţiei vrea o centralizare realizată de instituţiile de învăţământ pentru a şti câţi profesori din învăţământul preuniversitar şi universitar se vor vaccina anti-COVID.

Potrivit sursei citate, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, spunea că e dispus să se vaccineze anti-COVID în direct pentru a transmite încredere colegilor săi.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei explică cum se va face redeschiderea şcolilor. „Nu excludem niciun scenariu. Plecăm de la cel mai optimist – 8 februarie toată lumea la şcoală”