REFERENDUM CRIMEEA: Vladimir Putin a semnat DECRETUL prin care recunoaşte INDEPENDENŢA Crimeei

Președintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretul privind recunoașterea independenței peninsulei separatiste ucrainene Crimeea, a anunțat președinția rusă, informează AFP, citatată de Agerpres. 

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 19:41
REFERENDUM CRIMEEA: Vladimir Putin a semnat DECRETUL prin care recunoaşte INDEPENDENŢA Crimeei

Rusia, „ținând seama de voința populației din Crimeea exprimată în cadrul referendumului din 16 martie 2014″, a decis să „recunoască Republica Crimeea ca stat suveran și independent, în care orașul Sevastopol are un statut special”, se menționează în textul decretului publicat de Kremlin.

Parlamentul Crimeei (Consiliul Suprem) a proclamat luni independența peninsulei față de Ucraina și a cerut alipirea sa la Rusia, în baza rezultatelor referendumului desfășurat duminică, la care 96,7% din alegători au votat pentru alipirea Crimeii la Rusia.

Kievul și Moscova s-au aflat în ultimele săptămâni într-un impas cu privire la viitorul Crimeei, care în cursul zilei de luni și-a declarat independența față de Ucraina și i-a cerut Kremlinului acordul de a se alătura Federației Ruse ca o nouă republică. Ucraina și-a rechemat luni ambasadorul de la Moscova după referendumul organizat duminică în Crimeea.