Referendum demitere Traian Băsescu. Un judecător CCR anticipa o AMÂNARE a deciziei

Judecătorul Tudorel Toader a declarat marţi dimineaţa, înaintea şedinţei Curţii Constituţionale, că este posibilă o nouă amânare a verdictului CCR privind referendumul. 

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 06:28
Referendum demitere Traian Băsescu. Un judecător CCR anticipa o AMÂNARE a deciziei

Întrebat dacă există posibilitatea ca CCR să amâne astăzi o decizie finală privind validarea sau invalidarea referendumul, judecătorul Tudorel Toader a răspuns afirmativ.

„E posibil. Să aşteptăm şedinţa şi vom vedea ce decizie va fi luată”, a declarat judecătorul Toader la intrarea în sediul Curţii Constituţionale.

El a fost întrebat şi dacă CCR ar putea lua o decizie şi cu un vot de 5 la 4, acesta spunându-le jurnaliştilor să aştepte să fie anunţaţi de către preşedintele Curţii.

Totodată, judecătorul Valentin Zoltan Puşcaş a spus, la intrarea în sediul CCR, că, din punctul său de vedere, Curtea Constituţională va lua marţi o decizie privind referendumul.

Întrebat, la rândul său, despre o posibilă decizie cu un vot de 5 la 4, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a răspuns: „Asta vă doriţi?”.

Judecătorii CCR s-au întrunit marţi, de la ora 10.00, pentru a lua o decizie privind referendumul din 29 iulie.

Magistraţii iau în discuţie datele primite luni de la Guvern, în urma solicitării adresate săptămâna trecută de a le fi comunicate, până la 21 august, listele electorale permanente actualizate până la 10 iulie.

Concret, Curtea a primit o adresă cu informaţiile primite de la MAI şi MAE, care arată în felul următor: 34.654 de persoane urmează a fi radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum, 512.379 de români aveau actele de identitate expirate şi nu le-au reînnoit până în ziua votului, iar 3.052.397 au „dreptul legal de şedere în străinătate”, din care nu se ştie exact numărul minorilor.