REFERENDUM FAMILIE. Votaţi şi spuneţi-vă părerea! Andreea Creţulescu susţine tabăra „NU”, Victor Ciutacu tabăra „DA” Votul continuă!

REFERENDUM FAMILIE. Românii sunt chemați la urne pe 6 și 7 octombrie pentru a vota redefinirea familiei în Constituție. România TV A CONTINUAT dezbaterea națională, de la ora 20.00 la ora 23.00, și vă invită să vă precizați opinia în sondajul alăturat PÂNĂ PE 8 OCTOMBRIE. Andreea Crețulescu coordonează și în această seară tabăra "NU", iar Victor Ciutacu tabăra "DA". De asemenea, va puteţi spune opinia pe [email protected].

02 oct. 2018, 13:13
REFERENDUM FAMILIE. Votaţi şi spuneţi-vă părerea! Andreea Creţulescu susţine tabăra „NU”, Victor Ciutacu tabăra „DA” Votul continuă!

Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Senatul a adoptat, pe 11 septembrie, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, nu pe cea consimţită între soţi. „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instituirea copiilor”, prevede modificarea adusă articolului 48 din Constituţia României.

Referendumul a fost cerut de Coaliţia pentru Familie. Potrivit Legii 3/2000, ca referendumul naţional pentru revizuirea Constituţiei, în sensul redefinirii familiei, să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente, iar rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 august 2018 este de 18.917.495, potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Electorale Permanente.

MAE organizează, pentru referendumul pentru familie, 377 secţii de votare în străinătate, din care 192 pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale, iar 185 în alte locaţii, cele mai multe fiind în Italia, Spania şi Republica Moldova. Cele mai multe secţii de votare vor fi organizate în Italia (58), Spania (47), Republica Moldova (35), Statele Unite ale Americii (32), Marea Britanie (19), Franţa (15) şi Germania (14). Referendumul va costa 163,712 milioane de lei, potrivit unui anunţ al Guvernului.

SONDAJ REFERENDUM FAMILIE.  Andreea Creţulescu vs Victor Ciutacu. Cum s-a votat luni seară!